Kevert mákos sütemény recept

1 adag
767
kcal
Kevert mákos sütemény
Kevert mákos sütemény
receptkönyvben hozzászólások (72)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már ezer éve nem sütöttem ezt a süteményt. Nem igazán szoktam mákosat készíteni, mert a fiaimat nagyon felpörgeti, pedig az alap fordulatszámuktól is rendesen elfáradok.


hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos sütemény, diós-mákos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót nagyon apróra összevágjuk. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint. Jól elkeverjük.
  4. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Beleöntjük a darált mákot, a nagyon apróra vágott diót  és a mazsolát. Alaposan összekeverjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 122 177
elküldve: 13
receptkönyben: 1 468
elkészítve: 21/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (72)

zsoltesviki
zsoltesvikiszo, 2014-01-18 12:12

Egyszerű és finom. DE! Én 10dkg cukrot használtam abból is kókuszvirág cukrot. TEttem még bele egy kanál baracklekvárt. Kicsit ugyan lapos a tepsiben de így jó! Finom! Gyors . Remek

mucó
mucók, 2013-01-01 14:42

Isteni finom !
Egyszerű és nagyszerű köszönjük!

katamolly
katamollyk, 2012-11-13 13:46

Szia! Ahogy megláttuk a 2 éves kisfiammal a receptet, rögtön "muszáj" volt megcsinálni: a fénykép láttán azt mondta, hogy ő nagyon szereti a mákos sütit, én pedig (kismama vagyok és ráadásul még mákimádó is) azonnal nekiláttam. Igaziból nem figyeltem, mekkora tepsibe kell tenni, így egy kicsit lapos lett, de nagyon finom!!! Legközelebb én is kipróbálom meggyel. Én is kíváncsi lennék, mennyi mézzel lehetne kipróbálni cukor helyett. Ebben nem tudsz véletlenül segíteni? Köszi előre is!

Boboj
Bobojszo, 2012-09-29 14:00

Éppen most sütöm, remélem nekem is jól fog sikerülni! De szerintem írd bele a receptbe, hogy hőlégkeveréssel, mert ha nem olvasgatom a kommenteket, akkor nem derül ki, hogy a 160 fok légkeveréshez van , és akkor bizony egy lapisüti lett volna :)

patnaikkatalin
patnaikkatalinh, 2012-09-10 13:22

Nagyon nagyon fincsi lett, de igaza van a többieknek, fele cukorral is elég édes. Nagyon nehéz türtőztetni magam, hogy ne faljam fel egyszerre az egészet!

patnaikkatalin
patnaikkatalinsze, 2012-09-05 17:45

Ha a mazsolát nem vizbe, hanem a megmelegitett vajba áztatod be, még finomabb. Ha pedig meg is piritod benne, akkor még annak is tetszik, aki egyébként utálja a mazsolát!

A süti készül, isteni illata van!

Tinalove
Tinalovesze, 2012-07-04 16:53

Megsütöttem a süteményt, mennyei volt! Azt hiszem még sokszor fogom elkészíteni. Én is csak 20 dkg cukrot tettem bele, így pont elég édes volt. A mazsolát kihagytam, mert nem szeretem :)

Evicza
Eviczav, 2012-03-11 22:01

Ja! Azt elfelejtettem megírni, hogy fele mennyiségű cukrot használtam, nekünk így is elég édes lett! Szép estét mindenkinek!

Evapal
Evapalsze, 2012-04-04 01:42

Ekeszitettem es mindenkinek nagyon izlett. Koszi szepen a receptet. Megint megsutom. Csak 20dkg cukrot tettem bele, nekem igy is egy kicsit tul edes lett. Legkozelebb feladag cukorral sutom..
Jo lett volna ha oda van irva mennyi ideig kell sutni, en nagyon gyakorlatlan vagyok a sutesben igy minden 10 percben rohangaltam a sutohoz. Nekem 45 percig sult.

Evicza
Eviczav, 2012-03-11 21:48

Köszönöm a receptet, egyszerű és nagyszerű! Mindenkinek nagyon ízlett. A lányom azt mondta, egyszerre fel tudná falni az egészet, ha hagynám. De nem hagytam! :-)

Rrencsi
Rrencsiszo, 2012-02-04 19:03

Most készítettem először ezt a sütit. Tényleg egyszerű, de nagyszerű!! Köszönöm!

ivjocska
ivjocskacs, 2012-01-19 19:40

Most sütöm harmadjára!!! Ebbe az adagba mandulát is raktam. KÖZKÍVÁNATRA készül, holnap lesz az öcsém szalagavatója! Köszönjük szépen ezt a nagyszerű receptet!

Csibaba13
Csibaba13szo, 2012-01-14 17:20

Szia Kiki!

Köszönöm!! Ma készítettem el 20 dkg cukorral így is nagyon finom lett!!!
:)
üdv: Csibaba13

kerekes
kerekescs, 2012-01-12 17:12

Köszi, nagyon finom lett, de én margarin helyett vajjal készítettem és tettem bele kb. fél kiló magozott meggyet is.

exter
exterv, 2011-11-13 23:49

Szia! Megsütöttem és nagyon finom lett, egyáltalán nem száraz. Kicsit lehet, hoy tôbb sütöpor kellene bele, mert nekem nem emelkedett meg a tészta.

Szaffi12
Szaffi12sze, 2011-11-09 17:38

én egy egész citrom héját + egy narancs héját is belereszeltem, és egy egész üveg meggybefőtt belekerült leve nélkül, volt otthon egy kis aszalt eper, azt is apróra vágtam, beleszórtam. ISTENI FINOM!!!!! A mák és narancs együtt fenomenális!!!
Már 4x kellett megsütnöm közkívánatra! Köszönöm a receptet, imádjuk!

Do-Di
Do-Dik, 2011-10-11 17:19

Nagyon finom ez a süti!!! Hamarosan el is készítem! Köszönet érte ! :-)

lulesz
luleszszo, 2011-07-02 14:33

Egyszerű és nagyszerű sütemény! Köszönöm a receptet Kiki.

lazark
lazarkk, 2011-04-05 14:55

Kis módosítással mi is megsütöttük a nagyobbik, mákimádó lányunk kedvére. Mivel nekünk sem volt épp itthon dió, egy almát reszeltünk bele: észre sem lehetett venni rajta, nagyon finom lett. Amit újítottunk: mi lekvárral (szilva) ettük, amivel viszont jóval laktatóbb és hihetetlenül mennyei az íze. Sajnos eléggé nehéz abbahagyni. :-) Érdemes kipróbálni.

Nagy Móni
Nagy Móniv, 2011-04-03 11:04

Ma megcsináltam,dió nélkül(mivel nem volt itthon)de isteni lett egyszerűen:)))Köszönöm a receptet.

Helgu
Helgusze, 2011-03-23 19:46

Én is elkészítettem és olyan finom lett, hogy már várom, hogy újra süthessem! Köszi a receptet!

Attila121
Attila121p, 2011-02-18 22:48

Szia Kiki! Meg tudnád mondani, hogy az elején a tojást a sárgájával együtt kell habosra keverni vagy pedig csak a fehérjét(és később bele a sárgáját)?

Köszi,
Attila

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2011-02-19 08:23

Szia Attila! Az elején a tojást (sárgája+fehérje) kell a cukorral habosra keverni. Üdv kiki

Fülöp Zsuzsa
Fülöp Zsuzsaszo, 2011-01-29 22:56

Szia mrea! Én is tudok a hajdina csodálatos hatásáról, ugyanis egyszer beírtam a keresőre és valami Angyalos oldalon mindent leírtak róla. Tényleg nagyon jó a cukorra (csökkenti), de élettanilag is nagyon sok ásványi anyag és rost van benne. Én szeretem, most a cukor miatt minden nap eszem kb 10 dekát. Megmosom, (előtte átválogatom, nehogy búzaszem legyen benne), aztán leitatom és serpenyőben állandó kevergetés közben
kissé megpirítom, akkor kicsit megpattog. ezután felöntöm vízzel kb háromszoros mennyiségűvel és fedő alatt lassan főzöm. A glutén klubban elmeséltem, és mindenki lehurrogott, hogy rossz, és büdös. Hát úgy látszik nem vagyunk egyformák. A sütit ki fogom próbálni, van is itthon Scheer (nincs umlautos E betű) még 2 hét és vég ennek a szoros ellenőrzésnek a cukorral kapcsolatban. Naponta 5 x kell enni és előtte, utána mérni, hogy jól működik-e a hasnyálmirigy. Igencsak leszorították a napi szénhidrát mennyiséget, így addig nem sütök, amíg ki nem derül, hogy mi van. Na, ez a levél jó hosszúra sikerült, de továbbra is figyelemmel kísérem a recepteket. Köszi, hogy válaszoltál, ha megsütöm írok Neked. Üdv Zsuzsa

aphrodite10
aphrodite10h, 2010-11-01 14:42

Kipróbáltam, de én 10 dkg teljes kiőrlésű és 5 dkg fehér liszttel készítettem és 20 dkg cukorral. Így is nagyon finom lett. Nemsokára megpróbálom cukor helyett mézzel vagy barna cukorral és beszámolok róla majd, hogy milyen lett. Köszi a receptet!

mrea
mreak, 2010-10-19 15:11

Sziasztok!

Nos, én gluténallergiás vagyok, ami azt jelenti, nem használhatok búzalisztet...viszont van gluténmentes lisztem, ami kissé másképpen reagál, mint a hagyományos búzaliszt.
Megcsináltam a sütit, először csak pici tepsiben, hogy ha nem sikerülne, ne kelljen sokat kidobni......hát, nagggyyon durván finom lett...annyit változtattam, hogy sem diót, sem mazsolát nem tettem bele, hanem meggyel szórtam meg gazdagon és kicsit több tejfölt, de kevesebb cukrot használtam.
Azóta már ismét meg kellett sütnöm (édesanyám és sógorom szintén ebben az ételallergiában szenved, kevés jó süti recept van ami nekünk is bejön).

Hálás köszi a receptért! :)))

Valószínűleg fel fogom tenni a glutén mentes változatot a módosításokkal, de az eredeti szerzőjéről természetesen nem feledkezhetünk meg!

Fülöp Zsuzsa
Fülöp Zsuzsacs, 2011-01-27 22:57

Szia mrea! Én is glutén érzékeny vagyok és pont arra gondoltam, mivel lehetne lecserélni a lisztet. A kukoricaliszttel lehet, h kipróbálom, mert én nem nagyon szeretem a GM liszteket a guar gumi miatt, ugyanis az nem ürül ki a szervezetünkből, hanem felhalmozódik. A Hab a tortán, hogy most a vércukromat is firtatják, így aztán lassan már nem tudom, mi a sz.-t fogok enni. üdv. zsuzsa

mrea
mreap, 2011-01-28 12:56

Szia Zsuzsa!

Hát igen, sajnos a guar gumi majd mindenben benne van :(
Én azt ajánlanám, hogy próbáld meg keverni a GM lisztet a kukorica liszttel és a hajdina lisztel (bio boltban kapható és a hajdinának egyébként is nagyon jó hatása van az emésztőrendszerre). Bár egy másik receptnél próbáltam még csak, de egész jó .... és hát ha már csak a felét spórolod ki a guar guminak, az is valami.
Ez a recept nem tudom milyen lenne tiszta kukorica lisztből, minden esetre a GM liszthez is több (konkrétan 3dl) tejfölt tettem...a kukorica liszthez lehet még többet kellene, mert jobban felszívja.
Ha esetleg kipróbálod belőle, légyszi írd le a tapasztalatodat. Érdekelne :)
Előre is köszi és sok sikert a sütéshez....valamint jobbulást a vércukrodnak.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinak, 2010-10-19 15:35

Szia! Nagyon örülök, hogy sikerült glutén allergiások számára finom süteményt készíteni belőle.!!! :-))) Üdv kiki

csibke
csibkecs, 2010-08-19 14:31

hát, megsutottem a kevertmákos sutit, fenséges...koszonom a receptet. az illata belengte a kicsikonyhám, és az íze? leírhatatlanul finom...

Bia
Biasze, 2010-05-26 10:04

Szia Kiki!Nekem is van két pörgős kisfiam.Milyen sütit sütsz nekik amitől megnyugszanak?:)))ÜDV:Bogi

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2010-05-26 11:18

Szia Bia! Még nem találtam ilyen sütit! :))) Ha van jó ötleted szívesen veszem, mert nagyon közeleg a nyáriszünet! üdv kiki

fchili
fchiliv, 2011-05-15 11:28

probaljatok valami levendulasat vagy kamillasat sütni a gyerekeknek. az nyugtat :-) vagy esetleg egy kiados erdei tura a sütes helyett? utana tuti kifexenek :-)

Bia
Biasze, 2010-05-26 12:48

Hát nem is tudom...Szerintem ha végre jó idő lesz és nem fog esni:( mint most is,akkor ki a szabadba.Anya pedig nyugodtan süthet főzhet.Minden jót nektek!Üdvözlettel:Bogi

Beus69
Beus69sze, 2010-05-26 06:20

Nagyon-nagyon finom! Aki kóstolta, mindenki a receptet kérte. Köszönöm!

Zit
Zitv, 2010-04-11 08:40

Ez a legeslegfinomabb mákos sütemény, amit valaha ettem! Azzal, hogy úgy egy hónapja először elkészítettem, kinyitottam Pandora szelencéjét, s azóta már nem is számolom, hányszor "kellett" megismételnem. Köszönjük!!

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
767