r
Nosalty Logó

Kelkáposzta krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposzta krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1350 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagyma gerezdeket (egészben) - 4 db kivételével - zsíron a nagyobb darabokra vágott szalonnával együtt elkezdjük pirítani.
  2. A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük, és forró vízzel leforrázzuk.
  3. Közben a levest vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd, a leszűrt kelkáposzta csíkokat a levesbe szedjük.
  4. Hozzáadjuk a zsírból kiszedett fokhagyma gerezdeket és a szalonnákat is. A megtisztított burgonyát kb. 2,5x2,5 cm nagyságú kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk, fűszerezzük a köménnyel (a római köménnyel vigyázzunk, elég intenzív az íze), borssal és sóval, ha szükséges, majd közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya és a kelkáposzta meg nem puhul.
  5. A szalonna darabokat kivesszük.A pirításból visszamaradt zsíron 2 gerezd zúzott fokhagymát elkezdünk melegíteni, hozzáadjuk a keményítőt/ lisztet, elkeverjük, felöntjük tejszínnel, esetleg egy kevés levessel, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, amikor forrni kezd, levesszük a tűzről.
  6. Ezt követően hozzáadjuk a maradék 2 fokhagymát zúzva, és összeturmixoljuk a levest.
  7. Pirított magokkal, pirított kenyérkockákkal, szalonnávalkínáljuk.
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19343
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A télen vagy tavasszal, amikor még kevés friss zöldség kapható, az ekkor fellelhetőket próbálom minél változatosabban elkészíteni. Így született a kelkáposzta krémleves is. Ezt a levest is húslevesalappal készítettem, sűrítésre tejszínt használtam. Ízesítőül került bele füstölt szalonna, néhány szem római kömény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek