Karamellás rakott krémdesszert recept

1 adag
820
kcal
Karamellás rakott krémdesszert
Karamellás rakott krémdesszert
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyed és egyszerűen elkészíthető! A családban oda vagyunk a különleges ízű tejszínhabokért és a rakott krémdesszertekért, így nagy sikere volt nálunk ennek a karamella ízű tejszínhabos édességnek is. 

hozzávalók / 5 adag

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás krémdesszert, karamellás piskóta, karamellkrémes kockák, karamellás tejszínhab,
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez lassú tűzön karamellizáljuk a cukrot a sóval és a vízzel. Néha keverjük meg, és hagyjuk főni, amíg a cukor teljesen aranyszínűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, majd lassan adjuk hozzá a tejszínt. Ezután tegyük vissza a keveréket a tűzhelyre, és közepes lángon kevergetve főzzük, amíg össze nem áll, de ne hagyjuk a tejszínt felforrni!
  2. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, tehetjük hűtőbe, hogy minél hidegebb legyen a keverék (akár hagyhatjuk állni estére is). Ha kihűlt, verjük fel a karamellás krémet, amíg viszonylag kemény habbá nem válik (ehhez kell egy kis kitartás).
  3. Amíg hűl a krém, elkészítjük a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük fel a sárgáját, közben hozzáadogatva a cukrot. Egy másik tálban verjük kemény habbá fehérjét, egy harmadikban pedig keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojássárgás keveréket lassan keverjük bele a fehérjébe, majd jöhet a lisztes keverék. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük túlságosan össze a fehérjét.
  4. A piskóta masszát oszlassuk el kivajazott tepsiben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész van, egy darabig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki, és vágjuk körülbelül 3-4 centiméteres kockákra.
  5. Keverjük össze a rumot és a feketekávét. A piskóta kockák egyik oldalát mártogassuk a kávés keverékbe, majd rakosgassunk egy rétegnyit egy tálaló edény aljába. Kenjünk rá egy réteg karamellás krémet, majd jöhet egy újabb réteg piskóta. Folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagjaink. A legfelső réteg krémes legyen.
  6. Díszítsük friss gyümölcsökkel és csoki forgáccsal. Visszatehetjük a hűtőbe állni egy kicsit, de akár azonnal is fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 891
elküldve: 3
receptkönyben: 101
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszoo

Mióta szakács: 2012.03.05.
5 recept

Hozzászólások (2)

modlingert
modlingertsze, 2013-05-08 14:59

A tiramisuhoz hasonlóan én cukrozatlan babapiskótával fogom megpróbálni. :)

Sziszoo
Sziszoosze, 2013-05-08 15:17

Utólag rájöttem, hogy babapiskótával biztos kevesebb időt töltöttem volna a konyhában. :D De így is fincsi lett, és úgy is biztos finom lesz. A karamellás krém mindenhez jó.

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
820