Karamellás rakott krémdesszert recept

Karamellás rakott krémdesszert
Karamellás rakott krémdesszert
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyed és egyszerűen elkészíthető! A családban oda vagyunk a különleges ízű tejszínhabokért és a rakott krémdesszertekért, így nagy sikere volt nálunk ennek a karamella ízű tejszínhabos édességnek is. 

hozzávalók / 5 adag

A krémhez

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 20 ml rum
  • 2 dl feketekávé

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás krémdesszert, karamellás piskóta, karamellkrémes kockák, karamellás tejszínhab,

elkészítés

  1. A krémhez lassú tűzön karamellizáljuk a cukrot a sóval és a vízzel. Néha keverjük meg, és hagyjuk főni, amíg a cukor teljesen aranyszínűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, majd lassan adjuk hozzá a tejszínt. Ezután tegyük vissza a keveréket a tűzhelyre, és közepes lángon kevergetve főzzük, amíg össze nem áll, de ne hagyjuk a tejszínt felforrni!
  2. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, tehetjük hűtőbe, hogy minél hidegebb legyen a keverék (akár hagyhatjuk állni estére is). Ha kihűlt, verjük fel a karamellás krémet, amíg viszonylag kemény habbá nem válik (ehhez kell egy kis kitartás).
  3. Amíg hűl a krém, elkészítjük a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük fel a sárgáját, közben hozzáadogatva a cukrot. Egy másik tálban verjük kemény habbá fehérjét, egy harmadikban pedig keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojássárgás keveréket lassan keverjük bele a fehérjébe, majd jöhet a lisztes keverék. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük túlságosan össze a fehérjét.
  4. A piskóta masszát oszlassuk el kivajazott tepsiben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész van, egy darabig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki, és vágjuk körülbelül 3-4 centiméteres kockákra.
  5. Keverjük össze a rumot és a feketekávét. A piskóta kockák egyik oldalát mártogassuk a kávés keverékbe, majd rakosgassunk egy rétegnyit egy tálaló edény aljába. Kenjünk rá egy réteg karamellás krémet, majd jöhet egy újabb réteg piskóta. Folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagjaink. A legfelső réteg krémes legyen.
  6. Díszítsük friss gyümölcsökkel és csoki forgáccsal. Visszatehetjük a hűtőbe állni egy kicsit, de akár azonnal is fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 792
elküldve: 3
receptkönyben: 100
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszoo

Mióta szakács: 2012.03.05.
2 recept

Hozzászólások (2)

modlingert
modlingertsze, 2013-05-08 14:59

A tiramisuhoz hasonlóan én cukrozatlan babapiskótával fogom megpróbálni. :)

Sziszoo
Sziszoosze, 2013-05-08 15:17

Utólag rájöttem, hogy babapiskótával biztos kevesebb időt töltöttem volna a konyhában. :D De így is fincsi lett, és úgy is biztos finom lesz. A karamellás krém mindenhez jó.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
820