r
Nosalty Logó

Kapros-zöldbabos raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-zöldbabos raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4435 micro
  • β-karotin
    10732 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4959.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7501 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    26607 micro
  • β-karotin
    64394 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    5007 micro
Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    595 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy fej hagymát nagyon apróra felkockázunk, és egy kevés olajon a felkockázott husival enyhén átpirítjuk.
  2. Miután picit megpirult, rádobunk egy evőkanál lisztet, és azzal is pirítjuk fél percig.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, két centis darabokra vagdalt zöldbabot, és felöntjük vízzel.
  4. Hozzáadunk két teáskanál sót és a szemesborsot teatojásban. (Gluténmentes ételízesítőt két teáskanállal szoktam hozzáadni - nálam ez helyettesíti a leveskockát.) Tekerünk rá frissen őrölt borsot, és megszórjuk szárított kaporral. A friss kaprot - a szára nélkül - összevágjuk apróra, és azt is a leveshez adjuk.
  5. A répákat megpucoljuk, és felkarikázva adjuk a leveshez. Miután megpuhult a hús, biztosak lehetünk benne, hogy a zöldségek is elkészültek. (A friss zöldbab nehezebben fő meg, ezért ezt nem árt ellenőrizni, mielőtt késznek nyilvánítjuk az ételt.)
  6. Utolsó lépésként elkészítjük a habarást: két deci joghurtot (vagy tejfölt) és két evőkanál lisztet keverünk csomómentesre kézi habverő segítségével. Érdemes a forró levesből hozzátenni jócskán, így ha hozzáöntjük a leveshez, nem fog csomósodni. Miután beletettük a habarást a levesbe, érdemes jó alaposan kiforralni. (A nagymamám mondja mindig, hogy úgy nem romlik meg olyan hamar az étel. És a nagyim már csak tudja. Sündörög pár éve a konyha körül. :) )
  7. Levesbetétként lehet bele csipetkét szaggatni, ha tartalmasabb levest szeretnénk.Egy tojást tessék-lássék módon felverünk, és annyi lisztet teszünk bele, amennyit felvesz. Majd kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Max három perc alatt megfő.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7610
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Isteni vasárnapi leves vagy vendégváró étel. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt ne szerette volna. Tuti siker!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám levese. Megpróbáltam már sok másik ragulevest a netről, de egyik sem ér fel ezzel! És tényleg nem azért, mert anyukám is így csinálja! Ez tényleg isteni!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek