Kapros uborka hordóban Iluskától recept

Kapros uborka hordóban Iluskától
Kapros uborka hordóban Iluskától
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó is az, ha nem az üzletbe, csak a pincébe kell leszaladni egy kis savanyúságért. Akik szeretik a kapor ízét, na azoknak ajánlom ezt a fajta csemegeuborkát! Ropogós is, finom is, és könnyű az elkészítése, csak cseréphordóra van szükség hozzá, és a megfelelő alapanyagokra!!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha kifogyna a nútból a víz, ne felejtsük el mindig pótolni!! Én rrdélyi sót használok mindig, mert az adalékmentes, 15 l-es hordóban fér ez a mennyiség. Az uborka árát nem tudom, mert a kertemből szedem...

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tejmentes
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csemege uborka kaprosan, uborka kaporral, borkénes uborka, uborka cseréphordóban, ropogós uborka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a levet. Minden alapanyagot alaposan keverjünk el, míg minden jól feloldódik. A folyó víz alatt megmosott uborkákat és a kaprot készítsük elő.
  2. Vigyük le a hordót a pincébe. Öntsük bele a levet, az uborkákat, a kaprot is pakoljuk bele. Mikor megtelt a hordó, ha gondoljuk, tehetünk a tetejére egy műanyag tányért, amivel lenyomatjuk a zöldségeket.
  3. Tegyük rá a tetejét, a nútba öntsünk vizet. Pár hetet várjunk, míg az ízek összeérnek. Utána fogyasztható.
  4. Egészségetekre!!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 665
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
585 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2017-11-03 23:13

Kedves Iluska!
A héja zöld, de a belseje sárga, de "tök" éretlen, a héjától megtisztítva, kisújjnyi darabokra vágva eltettem, (cseréphordóba), tettem hozzá zöld paradicsomot is cikkekre vágva, plusz egy kis tormát. A múlt évben az ilyeneket is megsütöttem, de miután nem édes, ízetlen, pogácsához használtam fel (krumpli helyett) bevált, többen kérdezték, mennyi tojással készült, hogy ilyen szép sárga. Miután abból még van készlet, azért kellett más hasznosítási módot keresnem. Már alakul az íze, a fogadtatás majd később dől el.
Köszönöm válaszodat!
Üdvözlettel: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2017-11-04 15:34

Kedves Margó!
Zöld paradicsomot,és tormát is??!!!!Hú,akkor 'tök' jó lesz az íze szerintem!!!
Ez a jó,hogy mersz próbálkozni,és meglátod jó,és finom lesz!!!Sikeres főzést,sütést,és télire való berakást kívánok!!! :-))

dadimami
dadimami Tue, 2017-10-31 21:10

Kedves Iluska! Örülök a receptednek, ez a lé nyerő lesz nálam, bár én nem uborkát szeretnék vele eltenni. Mentsem a menthetőt alapon a kertemben több apró kanadai tököt szedtem fel, (már úgyis elfagynának) arra gondoltam, hogy savanyúságnak eltéve, ezzel a lével nem lenne rossz. Az apróbbakat egészben, a 15 cm-es, vagy azt meghaladó méretúeket, kb.7-8 cm-es hasábokra vágnám. Mivel még nem próbáltam ilyet, érdekelne esetleg nem próbáltál-e hasonlót, ill. mi a véleményed az elgondolásomról. A recept megosztásodat és válaszodat is köszönöm!
üdvözlettel: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2017-11-02 10:49

Kedves Margó!
Nem tudom,hogy hordóban szeretnéd e eltenni,vagy esetleg üvegben.Gondolom nem érettek be,és esetleg zöldek maradtak.Mert sárgán inkább sütni jók...
Én még ilyen tököt nem próbáltam,de kis dinnyét igen.
A lényeg,nagyon jó ez a 'Lé',minden finom benne.
Szerintem mindenképp próbáld ki,nehogy kidobáld.Én is mindent próbálok,hol ebben,hol másban,és sosem csalódok!!
Tudod próba,szerencse!! Szép napot!! :-))

879