r
Nosalty Logó

Ünnepi aszpikos lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KösziAnyu
Ünnepi aszpikos lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    3773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    971 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    1028 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint (ne forraljuk!). Ízesítjük ecettel/ citromlével és kevés sóval, ezután egy kis méretű tepsibe öntjük úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen. Dermedésig hűtőben tároljuk.
  2. Eközben a paprikát apró kockákra vágjuk, vagy kisebb formákat szúrunk ki belőle, a brokkolit sós/ ételízesítős vízben megpároljuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A lazacot vékonyan felszeleteljük.
  3. Kivesszük a már megdermedt zselét, és mutatósan elrendezzük rajta a zöldségeket és a lazacszeleteket.
  4. A másik csomag zselatint is feloldjuk 3 dl vízben, majd ízesítjük és nagyon óvatosan a tepsibe öntjük (legjobb, ha megvárjuk, míg langyos lesz a zselatin, mert felolvasztja az alsó réteget, ha forrón öntjük rá!).
  5. A tepsit letakarjuk, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  6. Tálalás előtt csillagformákat szúrunk ki belőle, csepegtetünk rá citromlevet, petrezselyemmel és egy szelet citromkarikával díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2377
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Tehetünk bele többféle zöldséget is, esetleg borsót, puhára főzött sárgarépát; de gazdagíthatjuk apróra vágott főtt tojással is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi aszpikos lazac
KösziAnyu 23 recept

Egy régebbi receptmagazinban találtam, és elkészítettem előétel gyanánt a családnak. Mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!