r
Nosalty Logó

Ünnepi aszpikos lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KösziAnyu
Ünnepi aszpikos lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 98 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    3773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    971 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    1028 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 395 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint (ne forraljuk!). Ízesítjük ecettel/ citromlével és kevés sóval, ezután egy kis méretű tepsibe öntjük úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen. Dermedésig hűtőben tároljuk.
  2. Eközben a paprikát apró kockákra vágjuk, vagy kisebb formákat szúrunk ki belőle, a brokkolit sós/ ételízesítős vízben megpároljuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A lazacot vékonyan felszeleteljük.
  3. Kivesszük a már megdermedt zselét, és mutatósan elrendezzük rajta a zöldségeket és a lazacszeleteket.
  4. A másik csomag zselatint is feloldjuk 3 dl vízben, majd ízesítjük és nagyon óvatosan a tepsibe öntjük (legjobb, ha megvárjuk, míg langyos lesz a zselatin, mert felolvasztja az alsó réteget, ha forrón öntjük rá!).
  5. A tepsit letakarjuk, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  6. Tálalás előtt csillagformákat szúrunk ki belőle, csepegtetünk rá citromlevet, petrezselyemmel és egy szelet citromkarikával díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2373
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Tehetünk bele többféle zöldséget is, esetleg borsót, puhára főzött sárgarépát; de gazdagíthatjuk apróra vágott főtt tojással is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi aszpikos lazac
KösziAnyu 23 recept

Egy régebbi receptmagazinban találtam, és elkészítettem előétel gyanánt a családnak. Mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek