r
Nosalty Logó

Tejszínes pudingkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
Tejszínes pudingkrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 7042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8825.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2352 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    3501 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2460 micro
Összesen 7042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 261 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót.
  2. Sütőpapíron sütjük 200 fokon kb. 20 percig.
  3. Az öntethez felforraljuk a vizet a cukorral, majd gyenge lángon főzzük még 10 percig. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, majd a kihűlt sziruppal meglocsoljuk.
  4. A krémhez 4 dl tejet felteszünk melegedni a cukorral, közben a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot, tojássárgáját. Belefőzzük a tejbe.
  5. A 2 dl tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A karamellás csokikat apróra összevagdossuk, azt is belekeverjük.
  6. A 3 dl tejszínt felmelegítjük (ne forraljuk!), belerakjuk az étcsokit, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elolvad. Amikor kihűlt, egy picit felverjük, de csak annyira hogy ne folyjon, viszont kenhető legyen.
  7. A piskótára rátesszük a krémet, majd a tetejére kenjük a csokis tejszínt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3190
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 302
  • Össznézettség: 872923
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Lehet kerek tortaformában sütni, akkor torta lesz... Ha egyszerű tepsiben sütjük, akkor egyszerű süti lesz... :D 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagynénémnél ettem ehhez hasonló finomságot, majd egy icipicit változtatva az ő receptjén (mert ugye olyan nincs, hogy én valamit is eredeti recept szerint készítek:D ), megalkottam az enyémet... Háááát, mind 1 szálig (bocs, szeletig) elfogyott...

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!