r
Nosalty Logó

Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4225.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a lereszelt fokhagymákat, és ebben a fokhagymás tejben pácoljuk 1-2 óráiga halszeleteket. Hűtőbe tesszük.
  2. A jénait vagy tepsit, amiben majd sütni fogjuk a halat, vékonyan bekenjük sült füstölt szalonna zsírjával.
  3. A hagymát nyolcadokra,a sárgarépát hosszú csíkokra, a kolozsvári szalonnát bevagdossuk taréjosra, a füstölt szalonnát pedig csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  4. A pácolás után a halszeleteket kiszedjük a tejből, minden oldalukat megsózzuk és (egymásba illesztve a szeleteket) belerakjuk a kizsírozott tepsibe vagy jénaiba.
  5. A sárgarépát és a hagymát a halszeletek közé csúsztatjuk, hogy sülés közben meg ne égjenek.
  6. A kolozsvári szalonna szeleteketés a füstölt szalonna kockákat a hal tetejére rakjuk.
  7. Addig sütjük, amíg a szalonnák szép pirosra sülnek a hal tetején. (Nálam ez több, mint egy óráig tartott, mert egyszerre sütöttem a körettel.) Hőlégkeveréses sütőben akár két tepsiben is süthetünk egyszerre, de akkor kicsit tovább kell sütni. Fokhagymás tejben sült kakukkfüves krumplival tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21311
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Kicsi gyerekeknek nem ajánlom, mert a szálkák miatt ők nem tudják ezt az ételt biztonságosan elfogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a halat, annak javaslom, hogy próbálja ki ezt a jénaiban vagy tepsiben sült változatot, hiszen a hal nagyon finoman elkészíthető a sütőben is. Nagyon egészséges táplálék a hal, ezért fogyasszunk belőle minél gyakrabban, és minél változatosabban elkészítve!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!