r
Nosalty Logó

Kávés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    411.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5679.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.1 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 7282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A puha margarint, a kávét,a cukrot és a tojást habosra kikeverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral, a reszelt csokival és a mandulával.
  4. A lisztes keveréket apránként a felvert tojásos margarinhoz keverjük. (Ha nehezen keverhető, adjunk hozzá 3-4 evőkanál vizet.)
  5. Kimargarinozott (kb. 20x25-ös) tepsibe simítjuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  6. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz

  1. A porcukorból és a kávéból mázt készítünk és ezzel megkenjük a sütemény tetejét.
  2. Ha megdermedt rajta a máz, éles késsel felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 59764
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Karácsonyi aprósütemények című könyvecskét lapozgatva találtam ezt a receptet. Nagyon finom, különleges sütemény. A tetején lévő máztól lesz igen intenzív kávé íze, ha ezt elhagyjuk róla a gyerekek is élvezettel eszik.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!