r
Nosalty Logó

Adventi csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Adventi csemege
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát átválogatjuk, megmossuk, majd alaposan leszárítjuk.
  2. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
  3. Az olvasztott csokiba forgatjuk a dió egyik felét. Majd egy kis villa segítségével kiszedjük a csokiból, és szilikonos sütőpapírra tesszük dermedni.
  4. A dió másik felét csak félig mártjuk meg a csokiban, majd ezeket is a sütőpapírra sorakoztatjuk.
  5. A megmaradt csokoládéba beleborítjuk a teljesen száraz mazsolát, jól elkeverjük, hogy mindenhol befedje, majd egy teáskanál segítségével kis adagokban kitesszük a sütőpapírra.
  6. Száraz, hűvös helyen hagyjuk a csokoládét teljesen megszilárdulni. Jól záródó dobozban tároljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8734
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészítettem a Diós-narancsos szaloncukrot. Mivel minden hozzávalóját úgy szereztem be, hogy legyen egy kis tartalék, ezek egy részét, most fel is használtam. Amúgy is benne voltam a csokiolvasztásban. A diót durvára is vághatjuk és a mazsolával együtt keverhetjük a csokoládéba. Ki kellett találnom valamit, amit karácsonyig lehet eszegetni, hogy a szaloncukor lehetőleg kibírja addig.... Bár erre azért nem fogadnék.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!