r
Nosalty Logó

Juhtúrós kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Juhtúrós kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 683 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 683 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5168.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    3173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel.
  2. Mikor felfutott, a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk a tésztát. Megkelesztjük (kb. 1 óra).
  3. Kivajazunk vagy zsírozunk egy gáztepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk, nyomkodjuk.

tetejére

  1. A tejfölt a juhtúróval elkeverjük. Rákenjük a tésztára. Pár szelet pórét rakunk rá. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük. Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11285
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Ha ajánlhatok pár ételt, ami után esetleg jól jön: Zöldborsóleves májgaluskával Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel Brokkolis karfiolleves Tejszínes pulykaraguleves

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt tésztát egyhamar ki lehet dolgozni, csak neki kell kezdeni. Ha ügyesen levegőt juttatunk a tésztába, a siker garantált lesz!!

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!