r
Nosalty Logó

Joghurtos piskótatorta bogyós gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Joghurtos piskótatorta bogyós gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3996.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887 g
  • Cukor
    637 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1731 micro
Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A piskótalaphoz a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
  2. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  4. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A piskótatekercshez

  1. A piskótatekercshez a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
  2. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  4. Egy 37x32 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát.
  6. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és a forró tésztát kenjük meg a lekvárral (a forró tésztára kenjük rá a lekvárt, akkor jó szaftos lesz a piskóta).
  7. Ezután tekerjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel szép egyforma, vékony szeletekre. (kb. 1 cm-es szeletekre vágtam fel).

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

  1. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, és a mascarponét, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
  2. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  3. Ezután adjuk hozzá a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.
  4. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. Keverés közben adjuk hozzá a szedret és az áfonyát is.
  5. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is befedje, majd helyezzük bele a piskótalapot.
  6. Ezután rakjuk ki körbe a felszeletelt lekváros piskótatekerccsel, majd öntsük bele a joghurtos-gyümölcsös tölteléket.
  7. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük a gyümölcsökkel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 208
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek