r
Nosalty Logó

Indiai vajas csirke Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Indiai vajas csirke Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3627.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1945 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3731 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk és besózzuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és késsel, vagy aprítógéppel összeaprítjuk, kevés vízzel higítjuk.
  2. Egy tálban a gyömbéres-fokhagymás keverékhez hozzáadunk 2 tk garam masalát, a csili, a kurkuma, és az őrölt római kömény felét, majd beleöntjük a joghurtot, és egyenletesre elkeverjük. A fűszeres joghurtba beleforgatjuk a csirkemellkockákat, és lehetőleg 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
  3. Másnap a vöröshagymákat félbevágjuk, felkarikázzuk, és az olajban aranyszínűre pároljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a fűszereket: 2 tk garam masalát, 1 tk tandori masalát, kurkumát és csilit ízlés szerint. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a joghurtban érlelt húst és mártást, a vajat és együtt pároljuk, amíg a csirkemell megpuhul.
  4. Végül a főzőtejszínt is belekeverjük és ízlés szerint utánsózzuk, ill. pici cukorral meghintjük. (Ez nem is fog érződni.)
  5. Pulao, vagy hagyományos rizskörettel, illetve indiai kenyérkével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5393
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai vajas csirke Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Ez a recept is az indiai főzősuli ízletes hozadéka. Ott tényleg csilit használtunk, de a család a kevésbé csípőset szereti, így a remake otthon fele csili - fele pirospaprika arányban készült. Nagyon intenzíven fűszeres, igazi egzotikus kavalkád van benne. Tetszett az indiai szakács hitvallása, miszerint a főzés amúgy se nagy kunszt, elég annyit tudni, hogy milyen fűszerből mennyit és mikor kell hozzáadni az ételhez.  :)) A köretnek ajánlott pulao rizs receptjeim között megtalálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek