r
Nosalty Logó

Húsmentes cukkinilasagne szaftosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Húsmentes cukkinilasagne szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A lasagnéhoz

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A lasagnéhoz

Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A lasagnéhoz

Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3653 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13556 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    10054 micro
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3804 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A lasagnéhoz

Elkészítés

A lasagnéhoz

  1. A cukkinit egy mandolin segítségével vékony, hosszú szeletekre vágjuk. Alaposan besózzuk, majd egy szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsöpögni.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az újhagymát felaprítjuk, a lencsét leszűrjük.
  3. A passzírozott paradicsomot elkeverjük a fűszerekkel és az ecettel. Egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a lencsét és az édesburgonyát is.
  4. Egy nagy sütőtálat kiolajozunk, majd beletszünk 2 evőkanál szószt, és elegyengetjük. Erre rétegezzük a cukkinicsíkok harmadát, amit újabb adag szósz követ majd. Ezt egyszer ismételjük, a lasagnét pedig a maradék cikkinicsíkokkal borítjuk be.
  5. 200 fokon 25 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megbarnul, és minden zöldség alaposan megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8873
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 10.

Receptkategóriák

Húsmentes cukkinilasagne szaftosan
Lakos Benedek 268 recept

Lasagnét tészta nélkül, cukkiniszeletekkel is készíthetünk: persze nem lesz annyira lasagnés, inkább egy isteni, szaftos rakott étel, amiben csak úgy kavarognak az ízek. A jóllakást pedig a sok-sok zöldség garantálja.

Hozzávalók

A lasagnéhoz

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.