Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kapros-túrós lepény

Házi kapros-túrós lepény
Házi kapros-túrós lepény
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi békebeli recept, ami a mai napig sokunk egyik kedvence.
Pihe-puha kelt tésztával, könnyű és üde, kapros-túrós töltelékkel.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral 10-15 perc alatt.
  2. Egy nagyobb méretű tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat, majd elmorzsoljuk. Sózzuk, majd a lisztes keverék közepébe öntjük a felvert tojást és a felfutott élesztős tejet.
  3. Egy villa, majd a kezünk segítségével tésztát gyúrunk belőle, és legalább fél órát pihentetjük letakarva.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálba öntjük a túrókat, sózzuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, cukorral és felaprított kaporral, végül 3 darab tojással, majd egy kézi mixerrel krémes állagúra dolgozzuk.
  5. Egy másik tálban simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, sózzuk. Visszatérünk a tésztához.
  6. Lisztezett felületen tepsi méretűre (20x28 cm) nyújtjuk a tésztát, majd a kivajazott, lisztezett tepsibe illesztjük.
  7. Megszórjuk egy evőkanál zsemlemorzsával, majd elegyengetjük benne először a túrós, majd a tejfölös krémet a tetejére.
  8. 190 fokon 40 percig, majd 250 fokon további 15 percig sütjük, majd felszeletelve, kevés tejföllel és kaporra díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 908
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

322
tej 1.5 dl
friss élesztő 15 g
cukor 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 270 g
0 ízlés szerint
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
krémtúró 250 g
tehéntúró 250 g
zsemlemorzsa 2 ek
cukor 1 ek
kapor 1 csokor
tojás 3 db
tejföl 3 ek
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint