Házi diabetikus tönkölykenyér recept

Házi diabetikus tönkölykenyér
Házi diabetikus tönkölykenyér
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Folyamatosan keresem a jó kenyér recepteket, ez most egy olyan, amelyiket egy kedves barátomnál kóstoltam és nagyon ízlett. Én annyi különbséggel vettem át a receptet, hogy fehérliszt helyett tönköllyel és diabetikus liszttel készítem. Így is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tönkölybúza kenyér, magos tönkölykenyér, házi készítésű tönkölykenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti hozzávalókat a leírás sorrendjében a kenyérsütőgépbe tesszük, majd elindítjuk rajta a dagasztóprogramot.
  2. A kész tésztát átgyúrjuk, formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  3. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük, hogy még tovább keljen, eközben előmelegítjük a sütőt.
  4. A pihentetést követően mehet is a sütőbe, ahol kb. 10 percig teljes lángon sütjük (200 fok), majd levesszük közepes lángra (kb. 150 fok), és további 10-15 perc alatt készre sütjük. Kb. 5 perccel a vége előtt légkeverésesre kapcsoljuk a sütőt.
  5. Amint kész kivesszük, vízzel lepermetezzük, majd tiszta textilruhával letakarva hagyjuk kihűlni. Ezután nylonzacskóban tároljuk, amíg el nem fogy.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 185
elküldve: 8
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 k, 2015-06-16 06:35

Kedves Andi! Nincs kenyérsütőgépem, így "dagasztóprogramom" sem. Ha kézzel dagasztom, a hozzávalók sorrendje ugyanaz lesz? Előre is köszönöm a segítségét!

batov9
batov9 cs, 2015-02-05 20:37

Nagyon jól néz ki! Kenyérsütő gépben nem lehet a teljes kenyeret megsütni? Ha igen, milyen sütési programmal? Köszönöm a választ.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi cs, 2015-02-05 21:08

Szia, biztosan meg lehet, de én nem nagyon szeretem gépben sütni a kenyeret, mivel sokkal hosszadalmasabb és nem olyan finom, formás, mint amelyik a sütőben sült. Emiatt megvallom, nem nagyon ismerem a sütési programokat (ill szerintem gépenként ez változó lehet, azt hiszem, van olyan, hogy csak sütés). Sajnálom, hogy nem tudtam túl sokat segíteni!
Ha esetleg kipróbálod, írj a tapasztalataidról pár sort, érdekel.
Köszi, Andi

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi h, 2013-01-28 11:28

köszönöm! Finom is volt... Épp szombaton fogyott el (kedden készült), és a barátunk, aki megkóstolta, csodálkozott, hogy hogy lehet még szombaton is, 4 napos kenyér ilyen puha.

Torma
Torma / Torma h, 2013-01-28 12:18

Ezért érdemes otthon sütni! Nálunk max 3 napig tartott eddig bármelyik kenyér, de nem baj, mert én alig várom, hogy megint süthessek :) kellemes hetet, T:)

523