r
Nosalty Logó

Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rea
Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Házi sajtkrémhez először a 2 pohár tejfölt tegyük mikróba 600 W-on 1 percig. Vagy előző nap tegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. Vegyünk egy ritkaszövésű konyharuhát vagy esetleg sajtzsákot, vászonkendőt. Kinek mi van otthon.
  3. Keressünk egy fazekat, ami elég mély ahhoz, hogyha a zsákot fakanálra kötve belelógatjuk, nem ér le az aljára. Először egy szűrőkanálba kifeszítjük a szövetet, óvatosan beleütjük a 2 pohár tejfölt, anélkül hogy összekevernénk, rákötjük a zsák száját a fakanálra, és keresztbe tesszük a fazékon. Én kb. 36 óráig szoktam csöpögtetni.
  4. Ha ez letelt, felverjük a habot egy vaníliás cukorral, a "sajtkrémet" kikeverjük kb. 2-3 evőkanál pocukorral, és a 2 két masszát óvatosan összedolgozzuk. A porcukor az változó ebben az egyenletben, attól függ milyen tejszín, és mennyire vagyunk édesszájúak. Szóval kóstoljunk.
  5. Veszünk egy mély üvegtálat, és rétegezzük a kávés-rumos-tejben megforgatott babapiskótával. Itt szándékosan nem írok arányokat, ez is szájíz kérdése. Én speciel egy csöpp porcukrot is szoktam rakni ebbe a keverékbe.
  6. A tetejére krém kerüljön, arra pedig kakaópor. Én cukrozottat használok, mert egyszer leslukkoltam a porkakaót, és nem volt jó nekem akkor.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16191
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre elnézést kérek a a fanatikus "csak mascarponéból tiramisu a tiramisu" emberkéktől. Ezért Hamisu, de azért csak hasonlít az igazira:). És muszáj volt megjelölnöm így, hogy azok is megtalálhassák, akik hajlandóak lemondani a pénztárcájuk javára a tradíciókról az élvezet kedvéért. Az, hogy nyers tojás nincs benne, csak a hab a tortán. Emiatt kedveltem meg először egy receptet, (ami már teljesen más) de azóta tudom, hogy nem kell az bele. Igaz, már mióta falusi "parasztasszony" lettem, és csak friss tojást vagyok kénytelen-kelletlen használni, ez ellen annyira nem tiltakoznék, de minek, ha nem hiányzik belőle? Azt a 36 óra várakozást leszámítva, egy pikk-pakk édesség, csak előre kell gondolkoznunk. Megjegyzem, ha letelt a 36 óra, nem csöpögtetve jól záródó edényben eláll egy ideig az a "sajtkrém" . És ha mondjuk 48 óráig csöpögtetjük, a kellő fűszerekkel isteni házi "party" vajkrémet kapunk belőle. Ennek csak a fantáziánk szabhat határt. Tartozom annyival Wiselady-nek, hogy megemlítsem a nevét, mert a sajkrémkészítés ötlete tőle származik. Nála részletesebben lehet erről olvasni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek