r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymaágyon sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 2150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a hozzávalókat két kanál olajjal (ételízesítő, sertés sült pác, bors, só ízlés szerint és egy csipet szerecsendió). A húst alaposan megkenjük vele.
  2. A magas falú tepsibe rakunk 1 dl olajat, és egy pohár vízzel felöntjük. A két fej hagymát megpucolva/négybe vágva, egyenletesen a tepsibe rakjuk, ahogy a gerezd fokhagymákat is.
  3. A tepsibe rakjuk a bepácolt húst is, majd fólia alatt bő 40 percig sütjük.
  4. A fóliát levesszük 40 perc után, és időközönként megforgatva pirítjuk a húst.
  5. Ideális köret: a közepes méretű krumplit megmosva ketté vágjuk, a nyers felét megsózzuk (én egy kis tányérba szoktam a sót rakni, egy kevés vízzel higítjuk). Egy tepsibe belerakjuk, és addig sütjük, amíg pirosas-barnás kéreg nem keletkezik a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15693
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Ajánlom ezt mindenkinek, aki rajong a magyaros ételekért, nem fél a kalóriáktól és húsimádó :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még anyukámtól tanultam. Egyszerű étel, mégis akárhány helyen ettem ilyet, valahogy soha nem találták el. Vagy mócsingos volt a hús, tocsogott a zsírban, íztelen volt. Ezért ez egy olyan étel lett számomra, amit csak otthon, és csak így készítek el :).

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!