Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rakott csirkemell ahogy Eszti készíti

Gombás rakott csirkemell ahogy Eszti készíti
Gombás rakott csirkemell ahogy Eszti készíti
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet nagyon egyszerű... Alkottam a fantáziám alapján, és ez sikerült:) Mindenkinek nagyon ízlett!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel, fokhagymával és 1,5 dl vízzel.
  3. A burgonyát meghámozzuk, uborkareszelőn vékony szeletekre vágjuk, az egyik felét hőálló tálba simítjuk, rárakjuk a hússzeleteket.
  4. A gombát kevés vízen, sóval, kakukkfűvel és a felkockázott vöröshagymával megpároljuk, majd ezt is a húsra rakjuk (a levét nem).
  5. Befedjük a maradék burgonyával, és leöntjük a tejszínes eleggyel. Alufóliával lefedjük, sütőben 180 fokon 35 percig sütjük, majd az alufólia levétele után rárakjuk a felszeletelt mozzarellát, és ezzel együtt még 15 percig, a sajt pirulásáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 111
elküldve: 7
receptkönyvben: 126
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti1324

Mióta szakács: 2014.01.05.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-tejszínes rakott csirkemell, hagymás-mozzarellás rakott csirkemell, rakott hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
csirkemell filé 2 db
csiperkegomba 250 g
főzőtejszín 200 ml
mozzarella 175 g
burgonya 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd