r
Nosalty Logó

Gombás kengururagu édesburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Gombás kengururagu édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 2765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    11593 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8573.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2932 mg
  • Nátrium
    4285 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6414 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14898 micro
  • β-karotin
    69556 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3048 micro
Összesen 2765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

ragu

püré

tálalás

Elkészítés

ragu

  1. A fagyasztott húst kiolvasztjuk, és lemossuk.
  2. A sárgarépát és a póréhagymát megmossuk, és vékonyra felkarikázzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, és hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
  3. Wokban felforrósítjuk az olívaolajat, és a kenguruhús darabokat körbe pirítjuk benne. A megpirított húsokat kivesszük, és a maradék olajban először a felszeletelt póréhagymát, majd a sárgarépa szeleteket megpároljuk benne. Visszarakjuk a húsdarabokat, és ráöntjük a vörösbort. Sózzuk, fűszerezzük, és lefedve a wokot közepes lángon párolni kezdjük.
  4. A párolás közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Körülbelül két órai párolás után kezd a hús puhulni. Ekkor beletesszük a felszeletelt gombákat, és tovább pároljuk.
  5. A ragu levéből egy merőkanálnyit kiveszünk egy kis edénybe, és belekeverjük a joghurtot, egy evőkanál kivételével. Alaposan összekeverjük, homogenizáljuk, és visszaöntjük a raguba. Egyet forralunk rajta.
  6. Az édesburgonyát felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leöntjük a főzővizet, és összetörjük pürének az egy evőkanál görög joghurttal.
  7. A ragut ízlés szerint készre fűszerezzük, és sózzuk. Tálaláskor felszeletelt fehér paprikával díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1764
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 23.

Ajánló

Nagyon különleges, sovány vadhús, és nem is olcsó. Bár a hasonló minőségű szürke marhahússal összehasonlítva az ára már nem is csillagászati magasságokban van.  Az egzotikussága miatt mindenképpen legalább egyszer érdemes kipróbálni. Az elkészült étel íze nem sokban különbözik a szarvasraguétól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még nem próbálkoztam a kenguruhússal, de most a nagykőrösi Lidl-nél egy őszi kiárusításnál kezembe került, mint kengurusteak. A csomagolása 300-500 gramm között  változott. Nosza, meg is vettem mind az öt csomagot. Igazán ez is vadhús, ezért nagyot nem tévedhettem a vásárlásnál. Karácsony előtt három kisebb csomagot kiolvasztottam. Ekkor derült ki, hogy nem egész hús, hanem több (három-négy) kisebb darab. A kisebb darabokat látva féltem, hogy nem igazán fog sikerülni. A véres steak amúgy sem a kedves feleségem kedvence, ezért azonnal elindult az újratervezés. Így végül ragu lett belőle, amiben nem nagyon lehet hibázni. A végeredményt látva (egy falat sem maradt belőle), beigazolódott a döntésem helyessége. A maradék két nagyobb csomag még a fagyasztóban van, de az is hasonlóan fog elkészülni.

Hozzávalók

ragu

püré

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek