r
Nosalty Logó

Gombás csirkemellel tálalt borsós-májas ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Etuuu
Gombás csirkemellel tálalt borsós-májas ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3161 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11161 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2079 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9897 micro
  • α-karotin
    5016 micro
  • β-karotin
    12646 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    4106 micro
Összesen 1637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat 4 felé vágjuk, és leveleire bontjuk.
  2. Lereszeljük a fokhagymát. Ezeket olajon megpároljuk.
  3. A csirkemellet és a májat apróra összevágjuk.
  4. Külön a csirkemellet, külön a májat kis olajon kicsit megpárolni. Majd ezeket hozzáadjuk a hagymához.
  5. A répát felszeleteljük.
  6. Először a gombát adjuk a húshoz és a májhoz, majd a borsót és végül a sárgarépát.
  7. Ezt majd kb. 2 dl vízzel felöntjük.
  8. Végig fedő alatt kell csinálni, és a legvégén a fedőt levesszük, hogy a víz elfőhessen.
  9. Tálalása lehet akár rizzsel, akár valamilyen tésztával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4606
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem szerettem a májat, de mikor ezt az ételt megkóstoltam egy barátomnál, nagyon megszerettem. Ez egy nagyon különleges és finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek