r
Nosalty Logó

Gluténmentes édesburgonya gnocchi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Gluténmentes édesburgonya gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 668 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 2672 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 211 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 668 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    5456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    33085 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2672 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A burgonyát megmossuk, megtörölgetjük, és 280 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  2. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval áttörjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, és összedolgozzuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk.
  5. A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen. (Na ehhez kell egy plusz kéz a konyhába!)
  6. Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd kb. 20 darabot beleteszünk. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük, és félretesszük őket. Ha nem akarnak feljönni a víz tetejére, kicsit rázogassuk meg a lábast, de ne kevergessük!

A tálaláshoz

  1. A pancettát kis darabokra vágjuk, a lilahagymát is felaprítjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  2. A pancettát egy vastag falú serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük, és félretesszük. A maradék zsírban puhára pároljuk a hagymát és a chilit.
  3. A hagymás-pancettás "feltétet" összeforgatjuk a gnocchival, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 27435
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos alap kaliforniai kivitelezésben. Bővebb sztori itt.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek