r
Nosalty Logó

Gluténmentes édesburgonya gnocchi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Gluténmentes édesburgonya gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 2672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    5456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    33085 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A burgonyát megmossuk, megtörölgetjük, és 280 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  2. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval áttörjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, és összedolgozzuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk.
  5. A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen. (Na ehhez kell egy plusz kéz a konyhába!)
  6. Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd kb. 20 darabot beleteszünk. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük, és félretesszük őket. Ha nem akarnak feljönni a víz tetejére, kicsit rázogassuk meg a lábast, de ne kevergessük!

A tálaláshoz

  1. A pancettát kis darabokra vágjuk, a lilahagymát is felaprítjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  2. A pancettát egy vastag falú serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük, és félretesszük. A maradék zsírban puhára pároljuk a hagymát és a chilit.
  3. A hagymás-pancettás "feltétet" összeforgatjuk a gnocchival, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27551
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos alap kaliforniai kivitelezésben. Bővebb sztori itt.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!