r
Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Gesztenyés-meggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 4627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5813.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben, apránként az 5 kanál vizet a habhoz adjuk. Fokozatosan következhet a 6 kanál cukor, majd a tojások sárgája egyenként, és így verjük tovább.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd óvatosan a felvert tojáshabhoz adagoljuk, és beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük, közben elkészítjük a krémeket.
  4. Gesztenyekrém elkészítése: A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal, az ízlés szerinti porcukorral és a rummal jó habosra kikeverjük.
  5. Meggyes krém elkészítése: Amíg az előző puding hűl, addig a meggyet apró darabosra turmixoljuk, majd a levével együtt a pudinggal sűrű krémmé főzzük.
  6. A piskótára először a meggyes, majd a gesztenyekrémet kenjük, végül pedig a felvert tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24811
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-meggyes szelet
Sziporka 15 recept

A gesztenyeerdő tortám sütemény formában való prezentációja céljából készítettem, először a kolléganőimnek. A nagy sikerre való tekintettel nemcsak a családom, de a kollégák egyik kedvence lett, mivel finom és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek