Fűszeres sertésoldalas recept

Fűszeres sertésoldalas
Fűszeres sertésoldalas
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok oldalas receptet ismerek, de mind közül ez a legízesebb.

A recept egyébként a Vacsoracsata című műsorból van, ott főzte valamelyik celeb.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsony, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült oldalas, sertésoldalas, oldalas rozmaringgal

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele.
  2. A borsot, köményt, rozmaringot, 4-5 gerezd reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húsdarabokat, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húsokat bekenjük Piros Arannyal, és kizsírozott / olajozott tepsibe helyezzük.
  4. A leveskockát 2 dl forró vízben oldódásig keverjük, a hús alá öntjük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük.
  5. 1-1,5 órát sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor megszórjuk 2-3 gerezd szeletelt fokhagymával, és fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 10 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 381
elküldve: 6
receptkönyben: 339
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
45 recept

Hozzászólások (7)

Koszider
Koszidercs, 2013-01-10 21:16

Megsütöttem ebédre: príma! Én nem így szoktam csinálni, ezért borzasztó kíváncsi lettem, főként a kömény-piros arany-húsleves kombó miatt. Mondjuk, én több zsírral készítettem, mert pecsenyezsírt is akartam, de nagyon bevált! A zsírnak gyönyörű színe lett. Megtartom, köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

szeag
szeagp, 2013-01-11 13:49

Köszi a visszajelzést, és örülök, hogy ízlett!
Ági

Renike0204
Renike0204sze, 2012-11-07 23:23

Én a páromat szeretném karácsonykor egy finom vacsorával meglepni és ő nagyon szereti a sertés húst és az oldalast is. Az oldalas mellé én egy lila káposztás salátát vagy egy káposztasalátát gondoltam, de szeretném megkérdezni egy rutinos háziasszonytól, vagy egy szakácstól, hogy ez jó e hozzá köretként???

szeag
szeagcs, 2012-11-08 17:55

Köszi a bizalmat, a káposztasaláta tökéletes. Én egy kis krumplit is szoktam hozzá csinálni, főleg sült krumplit, mert az én férjem meg sültkrumpli rajongó.
Ági

Renike0204
Renike0204p, 2012-11-09 00:02

Én meg köszönöm, hogy válaszoltál! Így már nyugodtabban fogok neki állni főzni, mert biztos leszek benne, hogy nem csinálok olyan ételt, ami ,,nem megy egymáshoz"... (mármint ízvilágban)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
769