Fűszeres sertésoldalas recept

1 adag
768
kcal
Fűszeres sertésoldalas
Fűszeres sertésoldalas
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok oldalas receptet ismerek, de mind közül ez a legízesebb.

A recept egyébként a Vacsoracsata című műsorból van, ott főzte valamelyik celeb.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült oldalas, sertésoldalas, oldalas rozmaringgal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele.
  2. A borsot, köményt, rozmaringot, 4-5 gerezd reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húsdarabokat, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húsokat bekenjük Piros Arannyal, és kizsírozott / olajozott tepsibe helyezzük.
  4. A leveskockát 2 dl forró vízben oldódásig keverjük, a hús alá öntjük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük.
  5. 1-1,5 órát sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor megszórjuk 2-3 gerezd szeletelt fokhagymával, és fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 10 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 420
elküldve: 7
receptkönyben: 354
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

Hozzászólások (7)

Koszider
Koszidercs, 2013-01-10 21:16

Megsütöttem ebédre: príma! Én nem így szoktam csinálni, ezért borzasztó kíváncsi lettem, főként a kömény-piros arany-húsleves kombó miatt. Mondjuk, én több zsírral készítettem, mert pecsenyezsírt is akartam, de nagyon bevált! A zsírnak gyönyörű színe lett. Megtartom, köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

szeag
szeagp, 2013-01-11 13:49

Köszi a visszajelzést, és örülök, hogy ízlett!
Ági

Renike0204
Renike0204sze, 2012-11-07 23:23

Én a páromat szeretném karácsonykor egy finom vacsorával meglepni és ő nagyon szereti a sertés húst és az oldalast is. Az oldalas mellé én egy lila káposztás salátát vagy egy káposztasalátát gondoltam, de szeretném megkérdezni egy rutinos háziasszonytól, vagy egy szakácstól, hogy ez jó e hozzá köretként???

szeag
szeagcs, 2012-11-08 17:55

Köszi a bizalmat, a káposztasaláta tökéletes. Én egy kis krumplit is szoktam hozzá csinálni, főleg sült krumplit, mert az én férjem meg sültkrumpli rajongó.
Ági

Renike0204
Renike0204p, 2012-11-09 00:02

Én meg köszönöm, hogy válaszoltál! Így már nyugodtabban fogok neki állni főzni, mert biztos leszek benne, hogy nem csinálok olyan ételt, ami ,,nem megy egymáshoz"... (mármint ízvilágban)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
768