Fűszeres sertésoldalas recept

Fűszeres sertésoldalas
Fűszeres sertésoldalas
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok oldalas receptet ismerek, de mind közül ez a legízesebb.

A recept egyébként a Vacsoracsata című műsorból van, ott főzte valamelyik celeb.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsony, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült oldalas, sertésoldalas, oldalas rozmaringgal

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele.
  2. A borsot, köményt, rozmaringot, 4-5 gerezd reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húsdarabokat, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húsokat bekenjük Piros Arannyal, és kizsírozott / olajozott tepsibe helyezzük.
  4. A leveskockát 2 dl forró vízben oldódásig keverjük, a hús alá öntjük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük.
  5. 1-1,5 órát sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor megszórjuk 2-3 gerezd szeletelt fokhagymával, és fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 10 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 360
elküldve: 6
receptkönyben: 339
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
45 recept

Hozzászólások (7)

Koszider
Koszidercs, 2013-01-10 21:16

Megsütöttem ebédre: príma! Én nem így szoktam csinálni, ezért borzasztó kíváncsi lettem, főként a kömény-piros arany-húsleves kombó miatt. Mondjuk, én több zsírral készítettem, mert pecsenyezsírt is akartam, de nagyon bevált! A zsírnak gyönyörű színe lett. Megtartom, köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

szeag
szeagp, 2013-01-11 13:49

Köszi a visszajelzést, és örülök, hogy ízlett!
Ági

Renike0204
Renike0204sze, 2012-11-07 23:23

Én a páromat szeretném karácsonykor egy finom vacsorával meglepni és ő nagyon szereti a sertés húst és az oldalast is. Az oldalas mellé én egy lila káposztás salátát vagy egy káposztasalátát gondoltam, de szeretném megkérdezni egy rutinos háziasszonytól, vagy egy szakácstól, hogy ez jó e hozzá köretként???

szeag
szeagcs, 2012-11-08 17:55

Köszi a bizalmat, a káposztasaláta tökéletes. Én egy kis krumplit is szoktam hozzá csinálni, főleg sült krumplit, mert az én férjem meg sültkrumpli rajongó.
Ági

Renike0204
Renike0204p, 2012-11-09 00:02

Én meg köszönöm, hogy válaszoltál! Így már nyugodtabban fogok neki állni főzni, mert biztos leszek benne, hogy nem csinálok olyan ételt, ami ,,nem megy egymáshoz"... (mármint ízvilágban)

Legfrissebb cikkek

Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérba, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
769