Fokhagymás-virslis kiflik recept

Kalória?
Fokhagymás-virslis kiflik
Fokhagymás-virslis kiflik
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima virslis pogit kicsit meg akartam bolondítani fokhagymakrémmel, ketchuppal.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes virslis kiflik, virslis kiflik, kifli virslivel töltve, fokhagymás-ketchupos kiflik
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (de ne legyen forró), elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a liszt nagyobbik részét (nem szoktam mérni), közben mindig kiegészítjük, amíg a tészta felveszi a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint nyomunk bele fokhagymakrémet is
  3. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a tálba és összekeverjük, majd összegyúrjuk (én először kanállal szoktam keverni, és amikor már felvett elegendő lisztet, és nem ragad annyira, akkor kezdem gyúrni).
  4. Kb. 3/4 órát kelesztjük a tésztát, fontos, hogy meleg konyhában készítsük!
  5. Ha megkelt, óvatosan kinyújtjuk, és tetszés szerint formára vágjuk. (Én egyszerűen téglalapokra szeltem.)
  6. Majd megtöltjük tetszés szerint virslivel (félbevágjuk), sajttal és ketchuppal.
  7. Összehajtjuk, lekenjük 1 tojássárgával, megszórjuk sajttal, és olajozott, lisztezett tepsiben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 105
elküldve: 2
receptkönyben: 152
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

krimar_

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

Hozzászólások (7)

Elfaro
Elfaro cs, 2013-05-02 14:55

Szép napot! :)

Az érdekelne, hogy kábé hány darab lesz ebből az adagból?

krimar_
krimar_ / krimar_ sze, 2012-03-07 15:48

Örülök komine6 :), ügyesen meg is oldottad a hiányt :)
A csészém? Jó kérdés, változó hogy melyiket használom... A tejből úgy 1,5 dl kell, általában 2dl-esek szerintem a csészék. De nem lehet elrontani, lisztel korrigálható az ügy. :)

konime6
konime6 k, 2012-02-21 09:47

Kipróbáltam, isteni finom lett. Sajnos kevés volt otthon a virslim, s maradt tésztám. Úgy oldottam, meg, hogy magyaros vajkrémmel megkentem, és feltekertem. Csigákat formáltam belőlük, s azt is kisütöttem. Isteni lett. Ajánlom nektek is. :)

krimar_
krimar_ / krimar_ sze, 2012-02-01 22:11

kedves kislaczko!

Csészétől is függ, de úgy 30dkg-al nem tudsz melléfogni (most direkt és csak neked lemértem :D )- utána pedig látod mennyi kell még hozzá. Túl keményre ne gyúrd! És a fokhagymakrémet se sajnáld bele ^^D 2 kanál minimum belemehet!

kislaczko
kislaczko sze, 2012-02-01 21:43

Jó volna, ha mégis meg tudnád adni, hogy kb. mennyi liszt kell hozzá!
Köszi!

689