Fokhagymás-virslis kiflik recept

Fokhagymás-virslis kiflik
Fokhagymás-virslis kiflik
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima virslis pogit kicsit meg akartam bolondítani fokhagymakrémmel, ketchuppal.

hozzávalók / 4 adag

  • 3/4 csésze tej
  • 2 tk cukor
  • 2-2,5 dkg élesztő
  • 4 virsli tetszés szerint több is lehet
  • liszt
  • 2+1 tojás
  • fokhagymakrém
  • ketchup
  • bors
  • sajt

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes virslis kiflik, virslis kiflik, kifli virslivel töltve, fokhagymás-ketchupos kiflik
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (de ne legyen forró), elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a liszt nagyrészét (nem szoktam mérni), közben mindig kiegészítjük, amíg a tészta felveszi a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint nyomunk bele fokhagymakrémet is
  3. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a tálba és összekeverjük, majd összegyúrjuk (én először kanállal szoktam keverni, és amikor már felvett elegendő lisztet, és nem ragad annyira, akkor kezdem gyúrni).
  4. Kb. 3/4 órát kelesztjük a tésztát, fontos, hogy meleg konyhában készítsük!
  5. Ha megkelt, óvatosan kinyújtjuk, és tetszés szerint formára vágjuk. (Én egyszerűen téglalapokra szeltem.)
  6. Majd megtöltjük tetszés szerint virslivel (félbevágjuk), sajttal és ketchuppal.
  7. Összehajtjuk, lekenjük tojássárgával, megszórjuk sajttal, és olajozott, lisztezett tepsiben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 049
elküldve: 2
receptkönyben: 152
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

krimar_

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept
hasonló receptek

Hozzászólások (7)

Elfaro
Elfaro cs, 2013-05-02 14:55

Szép napot! :)

Az érdekelne, hogy kábé hány darab lesz ebből az adagból?

krimar_
krimar_ / krimar_ sze, 2012-03-07 15:48

Örülök komine6 :), ügyesen meg is oldottad a hiányt :)
A csészém? Jó kérdés, változó hogy melyiket használom... A tejből úgy 1,5 dl kell, általában 2dl-esek szerintem a csészék. De nem lehet elrontani, lisztel korrigálható az ügy. :)

konime6
konime6 k, 2012-02-21 09:47

Kipróbáltam, isteni finom lett. Sajnos kevés volt otthon a virslim, s maradt tésztám. Úgy oldottam, meg, hogy magyaros vajkrémmel megkentem, és feltekertem. Csigákat formáltam belőlük, s azt is kisütöttem. Isteni lett. Ajánlom nektek is. :)

krimar_
krimar_ / krimar_ sze, 2012-02-01 22:11

kedves kislaczko!

Csészétől is függ, de úgy 30dkg-al nem tudsz melléfogni (most direkt és csak neked lemértem :D )- utána pedig látod mennyi kell még hozzá. Túl keményre ne gyúrd! És a fokhagymakrémet se sajnáld bele ^^D 2 kanál minimum belemehet!

kislaczko
kislaczko sze, 2012-02-01 21:43

Jó volna, ha mégis meg tudnád adni, hogy kb. mennyi liszt kell hozzá!
Köszi!

Legfrissebb cikkek

A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!
A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.