r
Nosalty Logó

Fokhagymás-mozzarellás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Fokhagymás-mozzarellás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2156 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8624.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    5185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 2757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    551 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sóval. Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. Fokozatosan a liszthez adagoljuk, miközben egy egyenletes tésztamasszává dolgozzuk. Ilyenkor a tészta még ragacsos, csorgassuk hozzá fokozatosan az olívaolajat, és lisztezett felületen formázzunk belőle egy egyenletes golyót. Takarjuk le, és hagyjuk 10 percet pihenni.
  2. Újra gyúrjuk át, és osszuk a cipót két részre. Majd újra gyúrjuk át mindkét cipót 5-5 percig, és újra osszuk a feleket két részre. 4 cipót kapjunk. Takarjuk le a deszkát egy tiszta, belisztezett konyharuhával, tegyük rá a golyókat, és takarjuk le őket egy nedves textíliával. Meleg helyen kelesszük további 40 percet. A sütőt előmelegítjük.
  3. A paradicsomokat egy tálba tesszük, egy villával durván összenyomjuk, sózzuk, fűszerezzük oregánóval és borssal. A fokhagymát összezúzzuk, és egy kanál olívaolajhoz keverjük. A tésztát kinyújtjuk (kb. 35 cm átmérő). A pizzalapokat megkenjük fokhagymás olajjal, a lapok szélét beszórjuk mozzarellával, és visszahajtjuk, ujjnyi vastagságúak legyenek a szélek.
  4. A paradicsomokat egyenletesen eloszlatjuk, jöhet rá a parmezán és a mozzarella. Középébe ízlés szerint pár bazsalikomlevél. 7-8 perc alatt tökéletesre sül.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 788
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás-mozzarellás pizza
Szimran 144 recept

A pizzában az a jó, hogy kevés hozzávalóból is egy bámulatosan jó finomság elkészíthető. Direkt egy nagyon egyszerű változatot választottam. Úgy gondoltam, beadom a derekam, és elárulom a hagyományos pizzareceptünket... A titka a liszt minőségében is rejlik, és abban, hogy egy egész ragadós és folyékony tésztával kell kezdenünk, amit apró lépésekben dolgozunk egy lágy tésztacipóvá. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek