Fogas Orly módra recept

Fogas Orly módra
Fogas Orly módra
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus halfogás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vajas krumplival és paradicsom-mártással, pár kocka fetával tálaltam.
Az Orly majonézzel és salátákkal is nagyon finom!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fogas sörtésztában
Szólj hozzá!

elkészítés

A sörtészta készítése:


  1. Felverjük a tojásokat.
  2. Hozzáadjuk váltogatva a sört és a lisztet, sűrű palacsintatésztát keverünk.
  3. Sót, borsot darálunk rá. 

A hal panírozása:


  1. Ehhez az ételhez csíkokra vágjuk a fogasfilét.
  2. Villával a sűrű tésztába mártogatjuk a haldarabokat és bő, forró olajban kisütjük.
  3. Lyukas kanállal emeljük ki az olajból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 55 290
elküldve: 7
receptkönyvben: 382
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskunsag
kiskunsag Fri, 2014-08-08 14:31

Szia! Megcsináltam és nagyon finom lett.De lenne két kérdésem,mert valamit elrontottam.Nagyon oda ragadt a serpenyő aljára,s ha megforgattam akkor a kiszedőn maradt a tészta s már csak a hal sült.Illetve nagyon fröcsögött az olaj :-(

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2014-12-10 11:00

Szerintem túl híg volt a palacsinta és nem elég bő az olaj. Főleg utóbbira gyanakszom. Akkor jó - és nem tud leragadni -, ha úsznak a forró olajban a panírozott szeletek.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Fri, 2014-08-08 17:11

Két oka lehet: vagy túl híg volt a sörtészta, vagy nem volt elég forró és bő az olaj.
Az utóbbi a valószínűbb, ne serpenyőben süsd, hanem lábosban - ha nincs fritőz -, bő olajban, úgy, hogy a megmártott haldarabok ne érjék el a sütő edény alját, hanem a forró olaj tetején maradjanak. Azt, hogy elég forró-e az olaj, úgy tudod ellenőrizni, hogy bele cseppentesz egy kicsit a sörtésztából. Ha elég forró az olaj, a sörtészta az olaj felszínén marad, gömböcskét formál és pillanatok alatt megsül. Lyukas kanállal dolgozz, és egyszerre annyi mártott haldarabkát süss, amennyi a forró, bő olaj felszínén egymás mellett elfér, anélkül, hogy az edény alját elérné - ezt jelenti a bő olaj.
Ha így jársz el, az olaj nem fröcsöghet.
Tájékoztass, ha újra próbáltad, sikerülni fog!

kiskunsag
kiskunsag Sun, 2014-08-31 07:46

Szia Ildikó!Köszönöm a válaszod tegnap így csináltam, lábasban s bő forró olajban.Tényleg ez lehetett a baj,mert szerintem tökéletes lett.Nem ragadt,nem fröcsögött,s nem is égett meg.Köszönöm még egyszer a segítségedet :-) Gyakori étel lesz nálunk,mert a fiam horgászik s nem árt egy kis változatosság a hal elkészítését illetőleg.Ugyanis a filézett pontyból is tökéletesen elkészíthető.

alrosa
alrosa Fri, 2012-04-27 09:27

Ez nagyon finom csak ajanlani tudom meg azoknak is akik nem szeretik a halat mind a ferjem is pl :)

kandurka
kandurka Wed, 2010-12-01 10:11

Én is úgy készítem a sörtésztát mint a "husika".Szerintem jobb!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-06 15:58

 Szia Ildiko!A sortesztat en ugy keszitem,hogy a tojasfeherjet kulon felverem,es a vegen keverem hozza ovatosan a masszahoz!Igy konnyebb lesz a palacsintateszta.Azert egy pohar szaraz feherbor se rossz hozza!:-)))

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Wed, 2014-12-10 10:50

Ez már a kifinomultabb ízlést képviseli. Minden hasonló bundához alkalmazható, mert lazább és könnyebb lesz az étel burkolata. Egyébként én is gyakran alkalmazom ezt a módszert.

zkatalin
zkatalin Sat, 2011-04-23 19:49

Én is igy tanultam a szakács iskolában.csak igy tovább Husika!:D

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Mon, 2016-12-19 20:01

Karácsonyi menűként ez lesz a vacsora és természetesen tartárral. Szép és meghitt karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak.

Gregor
Vadasi György/Greg / Gregor Sat, 2010-03-13 22:07

Gyerekkorom óta horgászom és a fogott süllők többségét magam is így készítem el. A paradicsom mártást nem szeretem, de ez egyéni gondom. A sör valóban illik mellé. Csak sok legyen és hideg.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2009-06-09 14:36

Hát persze! Sörtésztához sör! Szeretem az ilyen magától értetődő, egyszerű megoldásokat!

Nagyon kedves vagy Bocsárd a sok jó tanácsoddal! Igaz én adtam a 'házi feladatot', remélem a többiek is élvezik!
Köszi: Ildikó

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 10:08

Tudom, hogy szentségtörésnek hathat, de nyugodt lélekkel innék sört az ételhez. Belga Hoegardennel már próbáltam és bejött. Próbáljátok meg ti is, egy kísérletet bőven megér!!!

331