r
Nosalty Logó

Focilabda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Focilabda torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 1274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 7645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.9 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.3 g
  • Cukor
    914 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 7645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A fondanthoz

  1. A fondant-t előző este elkészítjük: 2 ek vizet összemelegítünk 9 g (1 ek) zselatinnal.
  2. Belekeverünk 1 ek vajat és 2 ek mézet (esetleg ételfestéket, ha színezni szeretnénk). Ezt ráöntjük 50 dkg porcukorra, elkeverjük. Jól lefóliázzuk, hűtőbe állítjuk éjszakára.
  3. Másnap bekenjük a kezünket vajjal, így gyúrjuk át a fondant-t. Utána 2 frissen tartó fólia között tudjuk kinyújtani.
  4. A piskótához a 4 tojásfehérjét habnak felverjük.
  5. A 4 tojassárgáját 18 dkg kristálycukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 25 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, 1 dl tojáslikőrrel (gyerekeknek tejszinnel), 10 dkg csokireszelékkel kikeverjük.
  6. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a tojások habját.
  7. Kör tortaformát sütőpapirral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd megsütjük.
  8. Ha kihűlt, körben bekenjük lekvárral, ráterítjük a kerekre nyújtott fondant-t, olvasztott csokival megrajzoljuk.
  9. A szélét körben színes cukorral beszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18559
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam nagyon szeret focizni. 7. szülinapjára sütöttem, az iskolai ünneplésre.

Hozzávalók

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!