r
Nosalty Logó

Financier piskóta fehér csokoládémousse-al

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Financier piskóta fehér csokoládémousse-al
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Összesen 3252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 3252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjéjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot/gyümölcscukrot, és kemény, fényes habot verünk belőle.
  2. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, majd ledaráljuk viszonylag finomra.
  3. A dióhoz keverünk egy kanálnyi keményítőt, aztán beleforgatjuk a fehérjehabba a citromhéjjal együtt.
  4. Szilikonos sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elterítjük. 170 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen aranybarnára sütjük.
  5. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírról.

Csokoládémousse

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 5 percre. A fél dl vizet felmelegítjük, és a beáztatott zselatinlapokat feloldjuk benne.
  2. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és belekeverjük a feloldott zselatint.
  3. A tejszínhabot lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a kanálnyi cukrot, és tovább verjük.
  4. A tejszínhabba forgatjuk a zselatinos csokoládét, és a tésztán egyenletesen elterítjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1102
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Financier piskóta fehér csokoládémousse-al
Évi néni 1830 recept

Mi más lenne a story, mint a Valentin nap. Meglepetés a hűtő felső polcán. Persze biztosan csak azt mondta, hogy nem látta, de mégis. Én a tészta és a hab közé becsempésztem egy gránátalma magjait. Utólag nem is értem, miért epret tettem a tetejére, és miért nem gránátalmát. Talán mert készülődés közben elcsipegettem.

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek