r
Nosalty Logó

Fehérboros-tárkonyos gombaszósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Fehérboros-tárkonyos gombaszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az erdei gombát felhasználás előtt legalább egy órával áztassuk vízbe.
  2. Az oldajon pirítsuk meg az apróra szeletelt hagymát.
  3. Adjuk hozzá a felszeletelt friss gombákat, és pirítsuk zsírjára. Az apróra vágott szárított gombát csak a legvégén adjuk hozzá, rövid ideig még pirítsuk együtt.
  4. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, sóval, borssal, tárkonnyal.
  5. Öntsük fel az alaplé és a bor keverékével, majd tegyük vissza a tűzre. (Ez a rész azért fontos, hogy a pirospaprika ne égjen meg. Ha kihagyjuk, akkor az egész művelet mehet a tűzön.)
  6. Kb. 5 perc főzés után sűrítsük be a liszttel és a tejszínnel.
  7. Ha túl hígnak találnánk, főzzünk még el a léből.
  8. Kóstolgassuk, akkor jó, ha a tárkony és a bors erősen érződik.
  9. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23935
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Ajánló

Én tepsis krumplival tálaltam, de bármilyen más krumpli- vagy rizsköret illik hozzá. Természetesen száraz fehérbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros-tárkonyos gombaszósz
szépróza 96 recept

A maradék sülthúst szerettem volna feldobni gombaszósszal, de a neten nem találtam olyat, ami igazán elnyerte volna a tetszésem. Így több ötlet felhasználásával ezt alkottam. Az egyik felhasznált recept azt az ötletet adta, hogy mindig olyan alaplevet használjunk, amilyen húshoz adjuk a szószt. Én egy igen nagy adagot készítettem, és egy részét lefagyasztottam. Ehhez a fagyasztani kívánt adagot az 5. lépés után kivettem a lábasból, mivel nem szívesen fagyasztok tejes, tejszínes dolgokat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!