Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtgolyó sertéshúsból

Fasírtgolyó sertéshúsból
Fasírtgolyó sertéshúsból
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már kiskoromban is elég válogatós voltam, akkor is csak a finom ételeket tudtam megenni. Nem is kell mondanom, hogy az iskolai menzán készült ételektől egyenesen rosszul voltam. Mégis a fasírtot nagyon finoman tudták elkészíteni, talán az egyetlenegy étel volt, aminek tudtam örülni. Annak a receptjét nem tudom, de olyan íze volt, mint ennek a fasírtnak.

hozzávalók / 3 adag

A fasírthoz

A fasírt forgatásához és sütéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
  2. A darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, erőteljesen borsozzuk.
  3. A zsemléből kinyomkodjuk a vizet, ezt is hozzákeverjük.
  4. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között egy kicsit meglapítjuk.
  5. Zsemlemorzsába alaposan beleforgatjuk.
  6. Felhevített, bő olajban fedő alatt készre sütjük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 207
össznézettség: 220 434
elküldve: 8
receptkönyvben: 422
elkészítve: 57/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt a gyermekkoromból, fasírtgolyó, fasírt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

svivko
svivko Wed, 2016-02-10 01:38

Juhééééééé! Végre az igazi menzás fasírtra leltem! Isteni! Én szeretem ha sok ropogós héja van, így laposra formázom, és nem túl nagyra, ebből az adagból legalább 30 fasírt elkészül.

Ui.: Aki nincs annyira oda a fokhagyma ízéért, az nyugodtan felezheti, úgy is tökéletes, fokhagymát nem kedvelőknek meg álom! ;)

Picijenci
Picijenci / Picijenci Mon, 2013-12-09 20:31

Sziasztok!
Elkészítettem már egy alkalommal, nagyon ízlett, viszont nem emlékszem, hogy hány darab lett belőle. :s
Tudnátok segíteni, hogy egy adagból hány db fasírtka jön ki? Házibuliba készíteném, azért nem mindegy, mennyi lesz belőle.

Köszönöm szépen, aki segít támpontot adni a mennyiséghez! :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2013-12-10 01:04

Szia!
Nekem ebből a mennyiségből kb 20 darab jön ki.
Nyilván attól is függ,hogy mekkorákat készítesz.
Ha házibuliba viszed akkor minimum duplázd szerintem a mennyiséget.
Remélem valamit tudtam segíteni.
Üdv és jó bulizást :)
Mercedes

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-04-16 21:46

Kedves Mercedes!
Ez tényleg olyan mint a menzán, nagyon fincsi :)
Örök hála a menzás ízes receptekért :)
Orsi

margica
margica Fri, 2012-11-16 17:47

ez a fasírtok királya nagyon finom.
ha sok időnk van lehet többet készíteni, lefagyasztani és majd gyorsan előkapni.
én évtizedek óta csinálom, de azért Mercedes, köszönet a receptért.

1342
sertéscomb 500 g
tojás 1 db
zsemle 1 db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl