Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal recept

Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal
Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal
330 perc / előkészület: 30 perc sütés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék ízei receptújságból van az ötlet! A csülköt, mielőtt a sütőzacskóba tennénk, hosszában vagdossuk be, hogy a ízek összeérjenek, ne legyen sótlan a belseje. A mártás igazán finom, de a csülök is zsírt enged, én úgy csináltam, hogy a mártást külön edénybe öntöttem, és hűtőbe tettem, másnap leszedtem a felesleges zsírt, felovasztottam a mártást, és ráöntöttem a csülökre. A fánkot bő, forró olajban süssük, mikor beletettük az olajba, tegyük lassú tűzre, fedő alatt süssük, ha piros megfordítjuk, levesszük a fedőt, és erős lángon süssük tovább. A végén még a fánkokra reszelhetünk trappista sajtot. Az biztos, hogy nagyon laktató így együtt, de nagyon finom is, érdemes kipróbálni. És végül a mártásból a fánkokra is önthetünk, jó ízű lesz tőle.

hozzávalók / 4 adag

A csülökhöz

A fánkhoz

ajánlat

Farsangra tökéletes.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőzacskóban sült sertéscsülök, mézes-mustáros csülök sütőzacskóban sütve, sertéscsülök sajtos fánkkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
  2. Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.
  3. A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
  4. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
  5. Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.
  7. Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2456