r
Nosalty Logó

Fagyi alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Fagyi alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 715 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5710 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 715 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 5710 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, végül a vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, több részletben adjuk hozzá a tojásos masszához, és még 5 percig keverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett kuglófformába öntve, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd tortarácsra borítva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  3. A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral.
  4. A fagyit kivesszük a fagyasztóból, hogy amíg az alagút készül, addigra kanalazható legyen. A tészta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot, félretesszük. A külső és a belső szélétől 2 cm-re körbevágjuk függőlegesen a süteményt, majd kávéskanállal óvatosan kiszedjük a két vágás közötti tésztát. Belekanalazzuk a fagyit, visszarakjuk a tetejére a lapot és bekenjük kívülről a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol befedje, nehogy kiszáradjon a tészta, amíg hűtjük.
  5. Berakjuk a fagyasztóba minimum 12 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8921
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Nagyobb összejövetelekre, mert jó, ha elfogy egyszerre. Felvágás után nem ajánlatos a tárolgatás. A tésztát, amit kivágtunk a közepéből, fel lehet használni trifle-nek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam ezt a süteményt és rögtön el akartam készíteni, de nem akartam megvenni a tortaformát, amiben csak ilyen lyukas süteményt lehet sütni. Van éppen elég lom már így is a házban, gondoltam valamelyik meglévő tepsit is tudom hasznosítani. Ez csak ötletadó. Én már készítettem a tésztát kakaópor nélkül, akkor a vanília helyett reszelt citromhéjjal volt ízesítve és gyümölcstölteléket raktam bele. Természetesen akkor nem kell a fagyasztóba rakni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek