r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-joghurtos charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Összesen 779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8345.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2083 micro
Összesen 4667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótaroládhoz

  1. A roládhoz elkészítjük a piskótát a szokásos módon, majd 180°C-on 25 percig sütjük. Még melegen feltekerjükegy konyharuhába, és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg hűl a piskótatekercs, elkészítjük azaljának a másik piskótát egy kerek tortaformába. 180°C-on 20-25 percig sütjük (tűpróba).
  3. A kihűlt piskótatekercset baracklekvárral megtöltjük, és hűtőbe rakjuk.
  4. A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a joghurtokat, majd a feldarabolt epret, ezutánóvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a habot és az epret ne törjük össze.
  5. A piskótatekercset felszeleteljük kb. 1,5 cm szeletekre, majd egy tálat (felső átmérője 26 cm)kibélelünk folpackkal, és a tekercsekkel kirakjuk. A krémet beletesszük, majd rátesszük az alját, és hűtjük. Majd hűtés után lekenjük forralt barackízzel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 17631
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szükséges, a krémbe lehet rakni zselatint, de nekem a joghurt nagyon megkeményítette a habot. A fagyasztott eper is nagyon jó hozzá, csak mielőtt felvágjuk, előtte tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges folyadékot felszívja, mert ellágyítja a krémet.

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajtostészta-receptek

Egy jó alaposan megpakolt sajtos tésztának ki mondana nemet? Senki! Nos, akkor jöjjenek tejszínesen, paradicsomosan, zöldségesen, mindenesen!

Nosalty

További cikkek