Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya-püré 2.

Édesburgonya-püré 2.
Édesburgonya-püré 2.
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint tudjuk, az édesburgonya C-vitaminban és béta-karotinban, és ásványi anyagokban igen gazdag zöldség. De ami a legfontosabb, hogy daganatmegelőző hatása van.
Mennyiségre mindegy, hogy mennyit veszünk a zöldségekből, a lényeg, hogy arányában fele-fele legyen. Nagyon sózni nem kell, mert akkor elviszi az ízét a zöldségeknek. Nem kell félni, csak a neve édes. Természetesen az íze is egy kissé, de nem túlzóan.
Az édesburgonyát 6 hónapos kortól babáknak is adhatjuk. Ilyenkor csak a krumplit és az édesburgonyát főzzük meg - természetesen - sótlan vízben. Összetörjük, esetleg anyatejjel vagy kevéske tápszerrel hígítjuk.
Amit leírtam receptet, az 1 éves kor után adható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt, grillezett halakhoz, húsokhoz ajánlanám.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
babakonyha: baba 6-7 hónap
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyapüré édesburgonyával, édesburgonyás krumplipüré
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a burgonyákat, és vágjuk kb. egyforma kockákra. Enyhén sós vízben főzzük meg.
  2. Ha megfőtt, szűrjük le, és még melegen törjük át.
  3. Keverjük hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, és a tejet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 246
össznézettség: 132 879
elküldve: 3
receptkönyvben: 124
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsombor86
zsombor86 Wed, 2016-08-24 12:51

Az édesburgonya iszonyúan finom önmagában is, nem is sima burgonyával együtt elkészíeteni a krémet. Ha valaki szereti ennek a zöldségnek a jellengzetes édeskés krémes ízét, az sok érdekességet ki tud belőle hozi. A hátszín rókagombával és édesburgonya pürével az egyik kedvenc receptem:
http://dinneralfresco.hu/hatszin_rokagomba_edesburgonya/

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2013-04-04 19:11

Egészségetekre! Biztosan úgy is jó, hogy csak édesburiból. Nálunk így jött be. Bár én is rózsakrumplival szoktam csinálni, ami szintén édes ízű. Éva

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2013-04-04 19:11

Egészségetekre! Biztosan úgy is jó, hogy csak édesburiból. Nálunk így jött be. Bár én is rózsakrumplival szoktam csinálni, ami szintén édes ízű. Éva

229
édesburgonya 50 dkg
burgonya 50 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tej 0.5 dl
vaj 4 dkg
1 csipet