r
Nosalty Logó

Dobos-torta Nassoló Naplopótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Dobos-torta Nassoló Naplopótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 7050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    327.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    970.7 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 7050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Először is kimérünk mindent.
  2. A habverő üstjébe mérjük az olajat, tejet, a nagyobb adag cukrot, és a tojások sárgáját, amit kicsit össze is keverünk, majd hozzákeverjük az előzőleg jól elvegyített lisztet, kakaót és sütőport is.
  3. Először csak lassú, majd 1-2 percig magasabb fokozaton verjük, míg kissé kivilágosodik.
  4. A tojásfehérjéket a kevesebb cukorral, pár csepp citromlével és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Kis adagokban keverjük a kakaós masszához.
  6. Először fellazítjuk a krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjét.
  7. A sima tésztával ugyanígy járunk el, a folyamat megegyezik, csak kakaómentesen.
  8. Egy magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a két színű masszánkat felváltva adagoljuk bele. Nem fog sikerülni, hogy csíkos tésztát kapjunk, de megpróbálhatjuk! :)
  9. Kicsit ütögessük teljes aljjal az asztalhoz, hogy a légbuborékok eltávozzanak a tésztából, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  10. Amikor megsült a tésztánk, fejjel lefelé sütőpapírra borítjuk, kicsit megnyomkodjuk a tetejét, ha púposra sült volna, ezáltal a sütemény súlya visszanyomja a kiemelkedést.
  11. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
  12. A széleit levágjuk ezzel egy szép, szabályos téglatestet létrehozva, a tetejét pedig fél cm-es vastagon vízszintesen egyben levágjuk. (Erre kerül majd a dobos cukor.)
  13. 8 egyenlő kockára igyekszünk beosztani a nagy tésztánkat.
  14. A nyolc kockának a közepébe egy pici, ám nagyon éles hámozó késsel és négyzet alakban kivájjuk a belsejét, hogy üreges legyen, de igyekezzünk amennyire lehet egy kis kocka mélyedést vágni, de úgy, hogy ne vágjuk az aljáig át, legyen neki talpa. (Ezzel a tésztával ez a művelet nagyon könnyen kivitelezhető!) Ide fog kerülni a krém.
  15. Elkészítjük a krémet: A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasban elkezdjük hevíteni, míg a cukor elolvad.
  16. Ezután rögtön habverővel addig habosítjuk, míg teljesen ki nem hűl!
  17. Ha kihűlt a hűtőből kivett vajat felkockázzuk, és robotgéppel hozzákeverjük a tojásos habhoz. (Nem baj, ha darabos lesz.)
  18. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a kakaóport csomómentesre keverjük benne, majd hozzáöntjük a vajas masszához és jól elkeverjük.
  19. Hűtőbe tesszük picit, mert itt még elég folyós, kicsit kell dermednie.
  20. Ha a krémünk meghűlt, teletöltjük a kockáinkat, majd félretesszük (hűtőbe dermedni.)
  21. Elővesszük a tetejéről levágott vékony lapot, és elkezdjük a cukrot karamellizálni.
  22. Amikor már megolvadt és világos barna színű, akkor rácsurgatjuk a lapunk közepére, és egy kenőkéssel szépen óvatosan igyekszünk egyenletesen elsimítani a tésztán. Nem baj, ha körbe lecsurog.
  23. Egy széles pengéjű kés élét és fokát is bevajazzunk, majd bejelöljük, hogy fogjuk elvágni a karamelllapot (8 egyenlő négyzetre igyekezzünk).
  24. Majd ha kicsit megszilárdult, akkor a kés élét ráhelyezve picit rácsapunk, és eltörik szépen a karamelles lap.
  25. Ha maradt még a krémből, akkor apró csokirózsákat nyomhatunk 1-1 lap tetejére, illetve körbe a kockáink tetejére, hogy rátapadjon a karamellás kalap.
  26. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x19
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15491
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Nagyon szeretem a dobos tortát. Ezzel a tésztával és ezzel a krémmel isteni finom! A krém lágyan olvad a szádban, a tészta puha, a karamell pedig finoman ropog a fogaid között... Nincs mindig alkalmam tortát sütni és egyébként sem árt néha újítani. Mivel nincs Zila formám, ezért gondoltam házilag oldom meg, hogy olyan különlegessé varázsoljam ezt a desszertet, és milyen jól tettem! A családom legnagyobb örömére sikeresen elkészült és el is fogyott! :)

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek