Diós-túrókrémes padlizsántekercsek recept

Diós-túrókrémes padlizsántekercsek
Diós-túrókrémes padlizsántekercsek
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány évvel ezelőtt vendégeknek készítettem hasonló előételt. Pontosan nem tudtam visszaidézni az akkori fogást, így most improvizálva született a töltelék.
Gyors, egészséges vendégváró falatkák.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánhoz

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Grillezett padlizsán diós-túrókrémmel töltve, grillezett padlizsán dióval és túróval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk és hosszanti irányban körülbelül 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt.
  2. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.) 30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük. 
  3. A krém elkészítése: a túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk)
  4. A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük. (Díszítésképpen tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 721
elküldve: 22
receptkönyvben: 899
elkészítve: 33/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pirosnyuszika
pirosnyuszi / pirosnyuszika h, 2016-02-08 20:27

Nem tudom miért, nekem nem igazán jött be. :( Azon gondolkodom hogy lehet nem jól sütöttem meg a padlizsánt, vagy nem sóztam meg eléggé a tölteléket, de ilyen savanykás édeskés íze volt az egésznek. Sajnálom, mert azt hittem ízleni fog.

Edori
Edori / Edori cs, 2013-06-13 07:45

Még nem próbáltam, de már a hozzávalók és az elkészítés olvasásakor összefutott a nyál a számban! Isteni lehet, tutira kipróbálom! Nagyon köszi az ötletet!

libaláb
libaláb v, 2012-04-15 03:27

Remek kis vendégváró falatkák, még a gyerekek is megették így elkészítve a padlizsánt, ami nagy szó! :)

látogató
Bloemcake / látogató p, 2008-08-08 06:40

Nagyon jó kis recept kipróbáltam már, igazán jó ötlet: tűró+krémsajt+dió a padlizsánban. Gratulálok!!

237