r
Nosalty Logó

Diós-parmezános fasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Wendy
Diós-parmezános fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2156 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 541 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2321 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3083 micro
Összesen 2156 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
  3. A petrezselymet felvágjuk apróra, a diót durvára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  4. Összedolgozzuk a darált húst, a zsemléket, a felaprózott petrezselymet, a megfonnyasztott hagymát, áttört fokhagymát, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót és borsot, a durvára vágott diót és a sajtot.
  5. Egy mélyebb tepsit kiolajozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A masszából hosszúkás cipót formálunk és a tepsibe tesszük.
  6. Sütőben megsütjük.
  7. Tálaláskor a tetejét a dióval, és az apróra vágott bazsalikommal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4928
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Ajánló

Hidegen is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén Lajos Mari recept egy kis módosítással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.