r
Nosalty Logó

Cukkinis-sajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Cukkinis-sajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5721.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    2649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5721 micro
Összesen 3255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomlisztet (szitálva) és a teljes kiőrlésű lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és hideg vajat. A vajat tegyük 10-15 percre a fagyasztóba, és nagy lyukú reszelőn reszeljük a liszthez, így sokkal könnyebb lesz őket összedolgozni.
  2. Hozzáadjuk a felvert tojást és annyi hideg vizet, hogy a tésztánk összeálljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj a kéz melegétől ne olvadjon meg, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 1/2-1 órára.
  3. A cukkinit alaposan mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. A tojásokat keverjük habosra, és adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. A sajtokat reszeljük le. A sajtokat közvetlenül a reszelés előtt vegyük ki a hűtőből, ilyenkor sokkal könnyebb őket lereszelni.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kivajazott piteformába. Villával szurkáljuk meg a tésztát, és süssük előmelegített sütőben 10 percig. Vakon is süthetjük, de nekem a szurkálós módszer is működött.
  5. 10 perc elteltével vegyük ki a sütőből, és legyezőformába helyezzük rá a cukkiniket, majd öntsük rá a tejszínes- tojásos öntetet, és halmozzuk rá a kétféle sajtot. A tetejét díszíthetjük paradicsom- és cukkinikarikákkal.
  6. Süssük további 40 percig, míg a sajt szép aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7700
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-sajtos pite
A kis gasztronauta 142 recept

Nagyon szeretjük a cukkinit minden formában, most éppen így fogyasztottuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!