r
Nosalty Logó

Csokoládés sütőtökös püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Csokoládés sütőtökös püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    730 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3847.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    5420 micro
  • β-crypt
    4382 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 2138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot, a puha vajat és a cukort, a vaníliás cukrot kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőtökpürét is.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a joghurtos-sütőtökös keverékhez adjuk. Egyneművé keverjük.
  4. A tésztát lazítjuk az íróval. Ha teszünk bele csokit vagy magokat, itt, a végén keverjük bele.
  5. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formában vagy közepes kocka alakú tepsiben sütjük. (utóbbinál rövidül a sütési idő!)
  6. A kisült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni (formából kiborítva), majd szeljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2234
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaprecept a(z egyik) kedvenc amerikai oldalamról való. A liszteket helyettesítettem, csereberéltem, hogy gluténmentes legyen. Joghurtból elbírja a 100 ml-t is (gluténmentes lisztekkel). Házi sajthoz csepegtettem le joghurtot, és ennek a "levét" használtam íróként. A tésztát gazdagíthatjuk egy bögre darabolt csokival vagy aprított magvakkal. Nagyon finom és egyszerű sütemény. A sütőtöktől jó puha lesz, és a megsült tésztán nem érződik a tök íze. Még a válogatós fiaim is ették gondolkodás nélkül. (Persze boldog tudatlanságban, nem tudtak a tökről.) A cukor mennyisége ízlés szerint csökkenthető is, és ízesített joghurttal is nagyon finom. Jól bírja a fagyasztást is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!