r
Nosalty Logó

Csokoládés mousse meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Csokoládés mousse meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Összesen 1271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Összesen 2538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Elkészítés

Csokoládés krém hozzávalói

  1. A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.
  2. A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
  3. A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.
  4. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
  5. A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe, és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk, nehogy a meggy szétfőjön.
  6. A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
  8. A lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8147
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pohárkrémeknek nálunk mindig nagy sikere van. Most a fehér csokoládés krémhez meggyet választottam, és a két ízvilág nagyon jól illett egymáshoz.

Hozzávalók

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek