r
Nosalty Logó

Csokoládés-karamellás shortbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Csokoládés-karamellás shortbread
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.3 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4498.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.6 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2238 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 5856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kissé megolvasztjuk, és összegyúrjuk a tésztához valókat.
  2. A tésztát nem nagyon kell kinyújtani, egyszerűen elnyomkodjuk egyenletesen a tepsiben. Ehhez nagyon kicsi tepsire vagy formára lesz szükségünk, kb 25*15 . Betesszük az előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük. Ha kész, kivesszük, és kihűtjük.
  3. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük. Ha kész, kivesszük, és kihűtjük.

A krémhez

  1. Miközben sül a tészta, tegyük egy szószos edénybe a vajat, cukrot, szirupot és a sűrített tejet, lassan forraljuk fel, és főzzük 8-10 percig, amíg be nem sűrűsödik. A vaj szétválhat a többi hozzávalótól, nem kell megijedni, amikor elkezdjük hűteni és habverővel kevergetjük, be fog krémesedni.
  2. Ha minden kihűlt, rákenjük a tésztára a krémet.
  3. A csokimázhoz felolvasztjuk a csokoládét, és óvatosan rákenjük. Hűtőbe tesszük, és legalább két órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25*15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2573
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Nagyon édes sütemény, az eredeti receptben golden szirup volt, de lecseréltem juharszirupra, szerintem így finomabb. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek