r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes piskóta karamellkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokis-meggyes piskóta karamellkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Összesen 5269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    275.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6221.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 5269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Karamellkrém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk a sóval kemény habot. A tojások sárgáját a kristálycukorral felváltva keverjük bele, majd adjuk hozzá az olajat és a meleg vizet.
  2. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, amiben eldolgoztuk a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. A tészta kb. felét öntsük bele egy 20×30 cm-es, sütőpapírral ellátott tepsibe. A maradékhoz keverjük a kakaóport és az olvasztott csokoládét, majd ezt a tésztát a fehérjére kanalazzuk.
  4. A tészta tetejét megszórjuk a magozott meggybefőttel.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütjük. Nem árt a tűpróba. Ha kész, a tepsiben hagyjuk 10 percet hűlni, majd óvatosan kiborítva, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a csokoládét. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Karamellkrém

  1. A pudingokat egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön a többi tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha kihűlt, a puha vajat belehabosítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2783
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tulajdonképpen nem is tudom miért így készült, miért ilyennek készült. Kívántam a gyümölcsöset, kívántam a krémeset, a végeredmény magáért beszél...nagyon finom lett.

Hozzávalók

Piskóta

Karamellkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek