r
Nosalty Logó

Csokis-fahéjas-áfonyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokis-fahéjas-áfonyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1018 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 4066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és 1 tk cukoral.
  2. Kenyérsütőgépben (vagy amid van, keverőgép, a kezed) összekeverjük, dagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
  3. Nyújtódeszkára tesszük, és négyfelé vágjuk.
  4. Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 1 kisujjnyi vastagságúra, és megszórjuk tetszés szerinti töltelékkel. (Én pl fahéjas cukor + áfonya, valamint étcsoki + kandírozott narancshéj lapokat készítettem, amiket ezután feltekertem, és négy szálból összefontam. Ez a mennyiség 2 reform kenyérforma megtöltéséhez elegendő.)
  5. Megkenjük tojásfehérjével, majd 20-30 percig letakarva, a sütöben kelesztjük szűk 50 fokon.
  6. Majd feltekerjük a sütőt 160 fokra (légkeverés + alul sütés) szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5791
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, akár egy finom házilekvárral vagy vajjal kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-fahéjas-áfonyás kalács
Évi néni 1830 recept

Már régen szerettem volna kelt tésztát készíteni, mert akkor is sikeres voltam vele, amikor szinte még alig tudtam főzni. A kétkezi kidolgozás nagyon jó, és nem nehéz. Mi már csak kényelemből adjuk ezt a feladatot a gépnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek