r
Nosalty Logó

Csokimázas torta meggytöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokimázas torta meggytöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Összesen 810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Összesen 6480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3893.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.5 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2454 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 6480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egyszerre egy robotgépben alaposan összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni, így időben vegyük ki őket a hűtőszekrényből. A tésztát a sütőpapírral kibélelt, kivajazott, lisztezett tortaformába egyengetjük és az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra elvágjuk.
  2. A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a margarint. A porcukrot átszitáljuk, majd a lekvár kivételével minden egyéb hozzávalót, az olvadt csokoládét is, hozzáöntjük és robotgéppel magas fokozaton kikeverjük a csokimázat. Ne ijedjünk meg, tényleg soknak tűnik a krém a tésztához, de jó vastagon fel lehet kenni, és gyorsan megszilárdul.
  3. A torta alsó részét a kínáló tálra fektetjük, megkenjük a meggylekvárral (nem teljesen a széléig, mert a követekező lapot rányomva ki fog folyni), majd ráhalmozzuk a csokimáz kb. 1/3-át és óvatosan szétterítjük. Erre megint lehet csepegtetni, vagy ahogy sikerül rákenni meggylekvárt.
  4. Ráfektetjük a második tortalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy a krém a széléig kiterüljön. Az egészet bevonjuk a maradék csokikrémmel, az oldalát végigkenjük és minden maradékot a tetejére halmozunk, nem simítjuk el, csak lazán hagyjuk. Különböző dekorációs cukorkával megszórhatjuk, vagy akár meggyel is díszíthetjük, amíg a krém meg nem dermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7912
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Valami nagyon csokisat szerettem volna készíteni és enni :) Ekkor találtam rá Nigella régimódi csokitortájára, azonban a mindösszesen fél kg cukor meglehetősen ijesztőnek tűnt. Így gondoltam, hogy a savanykás meggylekvárral talán tompítani tudok az édességén. Megjegyzem a végeredmény fantasztikus lett, és hűen a mottómhoz, ezt az intenzív csokitortát nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni, akár kevésbé gyakorlott cukrász háziasszonyoknak is. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk egy nap alatt elfogyott.

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek