Csirke Cordon Bleu recept

Csirke Cordon Bleu
Csirke Cordon Bleu
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a Cordon Bleu. Az eredeti svájci recepttől igencsak eltér. Én mindig így készítem, szerintem így a legfinomabb. Mindig sokat készítek, és le is fagyasztok belőlük, így mindig van Cordon Bleu mentőcsomag a fagyasztóban. :) 

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkával és sajttal töltött csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket lehártyázzuk, kiklopfoljuk hajszálvékonyra, sózzuk, borsozzuk.
  2. A kiterített csirkemellekbe egy-egy szelet sonkát és sajtot teszünk. A sajtot lehet reszelni is, de szerintem könnyebb dolgozni vele, ha szeletekben pakoljuk a húsra.
  3. Szorosan feltekerjük, én fogpiszkálóval szoktam rögzíteni.
  4. A szokásos módon bepanírozzuk. Nem szükséges dupla panír! Attól csak rágós, kellemetlen lesz a végeredmény. Egyszer panírozzunk, de nagyon alaposan!
  5. Sütőben 180 fokon, légkeverésen 40 percig sütjük, majd átfordítjuk, és még 10 percig sütjük. Természetesen olajban is ki lehet sütni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 2 417
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.24.
39 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1381