Csillagos-fenyőfás linzertorta recept

1 adag
1119
kcal
Csillagos-fenyőfás linzertorta
Csillagos-fenyőfás linzertorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós kis tortácska, és könnyen el is készíthető.  Az enyém karácsonyra készült, azért dekoráltam fenyőfákkal. De más alkalomra csillagokat szoktam rátenni. Készítettem már dióval is. Nem tudok sütési időt írni, sima gázsütőm van.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Karácsonyra, alkalmakra, de sima hétvégére is könnyen elkészíthető mutatós édesség!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi torta, linzertorta, lekváros linzertorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzádjuk a cukrot, a tojássárgát, és összegyúrjuk.
  2. A tészta harmad részét kinyújtjuk fél cm vastagra, és 10 db fenyőfát vagy 15 db csillagot szaggatunk belőle, majd az egy tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és bekenjük vele, megszórjuk apró cukorral, egy kicsit félre tesszük.
  3. A tésztát tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy egy kis pereme is legyen az oldalánál.
  4. Megkenjük a lekárral.
  5. A tojásfehérjét felverjük, amennyire csak lehet, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és tovább verjük.
  6. Óvatosan beleforgatjuk a mákot. Ráterítjük a lekváros tésztára.
  7. Ráügyeskedjük a kivágott díszeket, és mehet a sütőbe!
  • tepsi mérete: 23 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 155
elküldve: 1
receptkönyben: 41
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

hls

Mióta szakács: 2012.02.08.
14 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
1120