r
Nosalty Logó

Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 5663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A lisztet átszitáljuk, 125 g darált mogyoróval és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat 3-4 ek langyos vízzel, 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral kb. 6 perc alatt habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipett sóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárga krémhez, majd a lisztet is hozzákeverjük. A formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A cseresznyéket leszűrjük, a levet egy edénybe felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 6 ek cseresznyelével. A maradék cseresznyelevet felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, kb. 1 percig lassú tűzön főzzük. A cseresznyéket hozzákeverjük. Kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
  5. A lapot vízszintesen elfelezzük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk.
  6. A vagdalt ás az 50 g darált mogyorót külön-külön megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 400 g tejszínt, kemémy habbá verünk, közben hozzáadunk 2 ek cukrot és 1 cs vaníliás cukrot. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 ek felvert tejszínt, majd a maradék tejszínhez keverjük. A pörkölt darált mogyorót is óvatosan hozzákeverjük. A krémet rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot. Legalább 4 órára hűvösre tesszük.
  8. 250 g tejszínt kemény habbá verünk, közben hozzáadunk 1 ek cukrot. A tortakarikát eltávolítjuk. A tortát a tejszín 2/3-val bevonjuk. A tortát körbe megszórjuk a pörkölt darabos mogyoróval. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. Megszórjuk a vagdalt csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6677
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom torta. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek