r
Nosalty Logó

Cseh fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Cseh fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy 3 literes fazékba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzá morzsoljuk az élesztőt. Kis ideig várunk, amíg az élesztő felfut.
  2. Ehhez a kovászhoz keverünk 2 tojássárgáját, még 3 dl langyos tejet, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat - és ezt az egészet robotgéppel, vagy fakanállal összeállítjuk.
  3. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amit melegített fedővel lefedünk és kb. 45 percen át kelesztünk.
  4. Hozzákeverjük még a 2 tojás felvert habját, majd néhány percig még kelesztjük.
  5. Serpenyőben olajat forrósítunk (ne legyen túl forró az olaj), majd kanállal szaggatjuk a tésztát, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. Cukorral meghintve - lekvárral - melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 29368
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint a jó öreg "Esély süteményes könyv"-ből választottam, ezt a rém egyszerű fánkot. Magam is meglepődtem, milyen sok lett belőle. A recept végén azt írják, hogy "4 személyre a fele is elegendő". Hát mondjuk az biztos, hogy ebből az adagból 2 nagy tál lett... Lekvárom nem lévén... készítettem egy gyors csokis öntetet. "1,5 ek kakaót, 2-3 ek cukrot és kb 1 dl tejet habverővel kavargatva felfőztem, majd beleöntöttem az előre odakészített 1,5 ek lisztet, elkeverve kb 1 dl tejjel . Állandóan keverve, közepes tűzön főztem sűrűsödésig, majd tettem még bele egy kevés rumaromát és 1-2 ek virágmézet"... Nos, én most ezzel öntöztem ezt a gyors finomságot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!